Charles Leclerc potpisao novi višegodišnji ugovor s Ferrarijem!

22-godišnji vozač Formule 1, Charles Leclerc, je potpisao novi, petogodišnji ugovor s Ferrarijem nakon uspješne prve sezone. Završio ju je na četvrtom mjestu u redoslijedu Svjetskog prvenstva sa 274 boda i pritom skupio dvije pobjede.
Ferrari je jedna od najpoznatijih i najelitnijih automobilskih kuća koja se natječe u Formuli 1 od samog početka, davne 1950, i ovo je prvi put u povijesti da nekom vozaču nude ugovor od 5 godina. Čak ni veliki Michael Schumacher, najbolji vozač Formule 1 svih vremena, nije dobio takav ugovor, iako je donio 5 uzastopnih naslova prvaka toj talijanskoj momčadi.
Nakon potpisivanja ugovora, mladi Leclerc je na društvenim mrežama objavio slijedeće: “Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu momčad. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama”.

Leclerc je došao u Ferrarijevu F1 momčad prošle sezone zamijenivši legendarnog Kimmija Raikonnena. Već u drugoj utrci je bio na pobjedničkom postolju osvojivši treće mjesto. U rujnu osvaja svoje prve dvije pobjede u nizu na Velikoj nagradi Belgije, pa zatim na Velikoj nagradi Italije. U redoslijedu vozača je prestigao čak i Sebastiana Vettela, koji mu je momčadski kolega i nominalno prvi vozač Ferrarija.
Oduševljenost i entuzijazam uspješne automobilske kuće zbog sklapanja ovog ugovora može se prepoznati u komentaru Mattie Binotta, direktora Ferrarijeve momčadi. “Charles je dio naše obitelji od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor sa Charlesom bila je sve očitija”.

Foto: Instagram

hs/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!