Hrvatska pošta predstavila je autonomne robote u novom centru za sortiranje

Hrvatska pošta predstavila je Gideon Brothers autonomne robote za prijevoz paleta u njihovom novom centru za sortiranje u Zagrebu. 

Uvođenjem robotike u svoje poslovanje Hrvatska pošta priprema se za Industriju 4.0 integrirajući sustave temeljene na internetskoj tehnologiji kako bi uspostavili komunikaciju između strojeva, ljudi, proizvoda i poslovnih sustava.

Robotski će sustavi smanjiti troškove usluge, skratiti vrijeme servisnog ciklusa i povećati učinkovitost energetskih sustava. Hrvatska pošta priopćila je kako roboti neće zamijeniti ljude, ali oni su njihovo sredstvo i pomoći će im da postignu ciljeve kakve nikada nisu zamislili prije svog pojavljivanja.

Toga se načela vodi i hrvatska tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers. Osim kvalitetnog poslovnog rješenja, ovo je vodilo Hrvatske pošte prilikom odlučivanja o pokretanju pilot projekta za uporabu autonomnih robota za prijevoz palete u novom centru za razvrstavanje. 

Pilot-projekt provodit će se tijekom sljedeća četiri mjeseca u skladištu i sortiranju s velikim uvalama, a u tom će se razdoblju obučavati i robotski radnici. Roboti u skladištu Hrvatske pošte pomažu u preuzimanju i prijevozu robe, dok će se u sobi za razvrstavanje služiti za prijevoz pošiljaka s vozila do mjesta obrade i pripreme za isporuku.

“To pokazuje da je Hrvatska pošta otvorena za nove mogućnosti koje nudi tehnologija i koje mogu pružiti konkurentsku prednost, pomažući hrvatskom gospodarstvu u korištenju i stvaranju mogućnosti koje nove tehnologije nude.”

Izvor: Croatiaweek.com

Foto: Hrvatska pošta

Pratite nas na društvenim mrežama!