Matematika okupila 305 učenika, 11 roditelja i 16 učitelja

U OŠ ” Ljudevita Modeca” održana 7. Večer matematike u kojoj je ove godine sudjelovalo 332 sudionika

Naši su učenici 5. i 6. prosinca sudjelovali u projektu Hrvatskog matematičkog društva pod nazivom Večer matematike. Iako je u nazivu projekta večer, u našoj je školi radi lakše provedbe to bilo i jutro i podne i večer matematike!

Sudjelovali su učenici nižih i viših razreda te njihovi roditelji i učitelji. Ukupno je sudjelovalo 305 učenika, 11 roditelja i 16 učitelja. Učiteljice i učitelji koji su sudjelovali u Večeri matematike jesu Gorana Lovreković, Katarina Mijić, Nikolina Ritoša, Gordana Podravec, Sandra Maurović, Lucija Martinčić, Tanja Kulović-BalićTanja Majnarić, Nataša Majnarić, Suzana BalićKatarina Harča-SinkovićAnita Svetić, Sanja Vujić, Brankica Salopek, Anđelka Balić i Tihomir Pleša.

Večer matematike se održava u cilju popularizacije matematike kako bi svi vidjeli zanimljivu stranu matematike, onu zabavnu.

– Naši vrijedni matematičari rješavali su zabavne zadatke: tangrame, sudoku, mozgalice, slagalice i labirinte. Shvatili su da matematika može biti veoma zanimljiva i zabavna.  O tome kako je bilo i kako su djeca to doživjela, možemo samo reći da se djeci svidjelo toliko da nisu htjeli otići kući. – rekla je učiteljica Podravec.

Izvor i foto: Izvor- školski list

Pratite nas na društvenim mrežama!