Među učenicima kruži nova lažna vijest vezana uz posljedice štrajka

Više učenika putem društvenih mreža poslalo nam je snimku zaslona koja prikazuje ‘vijest’ da u drugom polugodištu neće biti nastave Tjelesne i zdravstvene kulture te da se u školama neće održavati Sat razrednika jer je to ‘jedno od brojnih mogućih rješenja da se nadoknade brojni izgubljeni sati zbog štrajka prosvjetara’. Učenike je zanimalo je li ta informacija točna, budući da se u ‘vijesti’ naznačeno kako je to izjavila sama ministrica obrazovanja, Blaženka Divjak.

Dvije lažne vijesti u dva tjedna

Učenici, ne nasjedajte: Društvenim mrežama širi se lažna vijest o ponavljanju školske godine
Riječ je, baš kao i u prošlotjednom slučaju, o lažnoj vijesti. I nastava Tjelesne i zdravstvene kulture, predmeta koji je ravnopravan sa svim ostalima, i Sat razrednika, u drugom će se polugodištu odvijati kako je i predviđeno. Naravno, pod uvjetom da do tada štrajk završi.

Inače, prva lažna vijest vezana uz posljedice štrajka, među učenicima je počela kružiti prošloga tjedna. U njoj se spominje ponavljanje školske godine te prebacivanje ispita ljetnog državne mature s lipnja na kolovoz 2020., a niti jedna od te dvije informacije, kako smo već upozorili čitatelje – nije točna!

Ono što jest izvjesno je da će učenici morati nadoknaditi nastavne dane izgubljene tijekom štrajka. Nastava će se nadoknađivati subotama ili u dane koje je škola predvidjela kao nenastavne dane, a neke škole takvu nadoknadu već obavljaju.

Izvor: Srednja.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!