Sretan imendan svim Viktorijama!

Označite Viktoriju i zaželite joj sretan imendan!

Ime Victoria došlo je na ruski jezik iz grčke mitologije, kada je božica pobjede nazvana Viktorija. Grčka božica bila je prikazana na novčićima tog vremena kao krilata žena s lovorovim vijencem u rukama, koju je stavila na glavu pobjednika.

Postoji još jedna verzija podrijetla ovog lijepog imena. U drevnoj Kartazi, vandalima i poganima ogorčeni, podvrgavajući kršćane progon i mučenje. Ženu po imenu Victoria oduzeta su vandalima i brutalno mučeni. Njen suprug ga je molio da se odrekne Krista i kršćanske vjere, ali Victoria je bila nepokolebljiva. Pagani su je napustili, misleći da je žena umrla od mučenja, ali Victoria je preživjela, a sve su joj rane čudom brzo izliječene.

Dan Viktorije
Ime je došlo u Rusiju relativno nedavno, za vrijeme vladavine Petra I. Vjernici roditelji ponekad odbijaju svoje kćeri nazvati ovim lijepim i zvučnim imenom, jer u kalendaru nema nikoga svetog imena Viktorija. Zato će svećenik krstiti dijete pod imenom Nick. Dan s imenima Nick primjećuje slavlje 29. travnja i 23. ožujka, a njezina zaštitnica će se smatrati svetim Nickom.

Međutim, tijekom 2011. godine situacija se promijenila, a svi rođeni nakon 2011. mogu proslaviti dan imena 30. studenog.Činjenica je da je Moskva patrijaršija promijenila službeni pravoslavni kalendar, a sada se u Kalendaru nalazi ime St. Victoria of Kordubskaya. Tako sada roditelji koji žele dati kćeri ime Victoria neće imati nikakvih problema s krštenjem. Sve župe Ruske pravoslavne crkve imaju priliku molitveno čast ovom svetom.

Značajka naziva
Glavne osobine Victoria’s karaktera su tvrdoća, mobilnost i sposobnost postizanja cilja. Ona je dosta sumnjiva osoba, i ako nije sigurna da ima pravo, onda neće ići dalje. Ali ako je to povjerenje prisutno, ništa i nitko ne može zaustaviti. Vika ima snažnu volju, ali nedostatak predanosti i ona ne može uvijek dovršiti posao koji je započeo.

Cijeli život Victorije temelji se na suočavanju s suprotnim spolom. Svugdje pokušava izazvati ljude – na poslu, u svom osobnom životu, oca, brata, šefa. Na tako bizaran način, Victoria se pokušava uvjeriti i prevladati svoju nesigurnost. Često, neuredna pojava i neka ekscentričnost u ponašanju također su način na koji se mogu potvrditi.

Prema vrsti lika Viktorija je flegmatska osoba, tj. Umjereno lijena i sporom reakcijom. Nikad ne žuri, nikad ne paniče – čvrsto stoji na nogama i ne gradi dvorce u zraku. Nije se u Victorijinim pravilima oslanjati na inspiraciju ili sreću, pa uvijek pažljivo planira svoje poslove.

Vika ima nekoliko prijatelja, ali ona je ovisna o svima onima koji su dostupni, kao i njezinoj voljenoj osobi. Njuškanje je još jedna osobina Viktorije, ona ne dopušta nikome da uđe u svoje misli. Ona je vrlo pažljiva, može slušati, čuti i izvući prave zaključke. Neizrecivo pogađa odnos čovjeka sa sobom. Razlikuje osjetljivost, pravdu i averziju prema bilo kakvom izgovoru. Betrayal ne oprašta, kao i nepristojnost i pretjerano poznavanje.

Victoria’s raspoloženje je promjenjivo, ona je brza, ali lako smiruje. Vika ima dobru memoriju, ona je kultna i dobro čitana osoba s visokim moralom. Nikad ne ide nizak i nedostojan, potpuno je neprirodno njezinoj prirodi.

Victoria ima mušku razinu razmišljanja, ona je sposobna prikupiti izolirane činjenice i vidjeti jasnu sliku ispred nje, strpljivo razgraničava sve detalje.Dobro se dobiva u bilo kojem timu, ali preferira muško društvo.

Podrijetlo imena Victoria ne ostavlja sumnju da je ona iznimno aktivna osoba. Poznati ljudi poput američke glumice Victoria Beckham, ruske svjetovne dive Victoria Bonya, pjevačica Victoria Makarskaya, glumica Victoria Isakova, književnica Victoria Tokareva, engleska kraljica Victoria su izravni dokazi o tome.

Izvor: Knjiga imena, Foto: š.v

Pratite nas na društvenim mrežama!