Tijekom vikenda sankcionirano je 214 prometnih prekršaja

Tijekom vikenda, od 29. studenoga, do 2. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U ovoj nesreći jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede. Prometne nesreće su zabilježene radi nepropisnog mimoilaženja, brzine neprimjerene uvjetima i ne držanja životinje pod nadzorom.

Dva mlada vozača izazvala su prometne nesreće pri čemu je jedan mladi vozač izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom, dok je drugi mladi vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda sankcionirano je 214 prometnih prekršaja od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 102 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora sedam vozača je bilo uhićeno. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka u kojima su prekršitelji kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 1. prosinca, u 20.43 sati na državnoj cesti broj 2 u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su četiri recidivista koji su počinili četiri prekršaja upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola. Sva četiri vozača su bila uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci.

Ističemo zaticanje 33 – godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,86 promila za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te pritom nije postupio po znaku policijskih službenika i prošao je kroz raskrižje na koje se prometom upravlja semaforima za vrijeme kada je za njegov smjer bilo upaljeno crveno svjetlo na način da je povećavao brzinu kretanja svog vozila. Vozač je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 38.400 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilo B kategorije 12 mjeseci.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 45 mladih vozača. Tri mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 1, 0,50 do 1,00 g/kg – 1; 1,00 do 1,50 g/kg – 1; više od 1,50 g/kg – 0). U petak, 29. studenoga, u 23.55 sati u Selnici Podravskoj, zatečena je 20 – godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,31 promila upravlja osobnim automobilom. Mladi vozači sankcionirani su i radi nekorištenja sigurnosnog pojasa (1), nenošenja vozačke dozvole (1) i nepoštivanja značenja prometnog znaka (1).

Pratite nas na društvenim mrežama!