Uz Mjesec borbe protiv ovisnosti – Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti – od 15. studenog do 15. prosinca, diljem zemlje organiziraju se razne aktivnosti kako bi se podigla svijest javnosti o problemu zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti.
Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti u suradnji s udrugama, osnovnim i srednjim školama i drugim javnim ustanovama kroz aktivnosti programa pod nazivom Zajedno protiv ovisnosti financiranih od Ministarstva zdravstva.

Od aktivnosti izdvajamo: održavanje radionica učenicima šestog razreda osnovne škole i predavanja njihovim roditeljima u okviru programa prevencije Otvoreni kišobran, edukacije profesora/razrednika srednje i osnovne škole iz prevencije ovisnosti u okviru programa PEPPO. U suradnji s KLA Centar predviđena je javna preventivna aktivnost organiziranjem štanda na koprivničkom Zrinskom trgu. Uz to uključili smo se u suradnji s
Centrom za mlade Križevci i održali u Križevcima i Koprivnici predavanja za mlade vezano uz reproduktivno zdravlje i prevenciju ovisnosti.

Sudionici smo i aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koje organiziraju HZJZ, nevladine organizacije i nositelji aktivnosti provedbe Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga na županijskoj razini. Izdvajamo tako poziv Županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga svim školama naše županije da se uključe u natječaj Edukativni film iz područja prevencije. Poticaj je to svim
učenicima da svojom aktivnošću i kreativnošću doprinesu ideji kako je zdravlje i mogućnost odabira zdravog stila života jedan od osnovnih temelja prema odabiru slobode od ovisničkog oblika ponašanja.

(ZJZ KC-KŽ)

Pratite nas na društvenim mrežama!