Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomu

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši u subotu vozili u švicarskom Adelbodenu, što mu je najbolji rezultat u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.

Kranjec je u drugoj vožnji bio najbrži s vremenom 2:27.90, a Zubčić je bio sporiji 29 stotinki (2:28.19), dok treće mjesto dijele Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen (2:28.54).

Ovo je najbolji rezultat Zubčića u karijeri i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Također, ovo mu je i prvo postolje u karijeri. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

U poretku skijaša u veleslalomu Kranjec je preuzeo prvu poziciju sa 270 bodova, drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen s 253 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault s 172 boda. Zubčić je na šestom mjestu sa 138 bodova.

U ukupnom poretku vodi Kristoffersen s 531 bodom, drugi je Aleksander Aamodt Kilde s 519 bodova, a treći Pinturault sa 501 bodom. U ukupnom poretku skijaša Zubčić zauzima 26. mjesto sa 159 bodova.

Sutra, 12. siječnja u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika, prenosi telegram.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama!