GDCK Križevci odobrena sredstva za četiri nova projekta u iznosu od 301.000,00 kuna

Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobrena su sredstva za četiri nova projekta koja će se provoditi u 2020. godini u ukupnom iznosu od 301.000,00 kn.

GDCK Križevci apliciralo je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina projekt usmjeren informiranju i osvješćivanju javnosti o problemu trgovanja ljudima (radni, seksualni i dr. oblici iskorištavanja) projektni prijedlog pod nazivom „Recimo NE trgovanju ljudima“ koji je odobren u iznosu od 60.000,00 kn. +

U sklopu projekta  „Recimo Ne trgovanju ljudima“ provoditi će se edukacije, predavanja i radionice za učenike srednjih i viših razreda osnovnih škola kao i za njihove roditelje, s ciljem ukazivanja na problem trgovanja ljudima kao i na njegove pojavne oblike. 

Nadalje, GDCK Križevci apliciralo je i na Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2019. godinu u okviru kojeg su odobrena sredstva za projekt „Radost druženja u trećoj životnoj dobi“ u iznosu od 53.000,00 kn, sredstva za projekt „Mirna starost“ u iznosu od 78.000,00 kn te sredstva za projekt „Zajedno u mobilnosti za potrebite“ u iznosu od 110.000,00 kn.

U sklopu projekta „Radost druženja u trećoj životnoj dobi“ koji GDCK Križevci provodi od 2015. godine provode se kreativne radionice u kojima sudjeluju članice Dnevnog boravka izrađujući razne motive i nakit od čunčane čipke, sunčane čipke i perli. Osim toga provode se i decoupage radionice, radionice izrade cvijeća od krep papira i tankih čarapa te radionica pečenja domaćih specijaliteta pod nazivom „Slatko – slana kreativa“. Cilj ovog projekta je starijim osobama u lokalnoj zajednici omogućiti da ispune svoje slobodno vrijeme raznim aktivnostima.

Nadalje, u sklopu projekta „Mirna starost“ održati će se edukacije za umirovljenike kako bi im se pružile potrebne informacije o sklapanju doživotnih i dosmrtnih ugovora. Projektom im se želi ukazati na eventualne nedostatke, ali i prednosti sklapanja takvih ugovora. 

I posljednje, u sklopu projekta „Zajedno u mobilnosti za potrebite“ pružiti će se usluga prijevoza starijim i siromašnim osobama od njihovog mjesta stanovanja do liječnika, centra za socijalnu skrb ili na druga mjesta za obavljanje njihovih osobnih potreba.

Navedeni projekti odobreni su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Napominjemo kako su se projekti „Radost druženja u trećoj životnoj dobi“ i „Zajedno u mobilnosti za potrebite“ provodili i prijašnjih godina dok se projekt „Mirna starost“ i projekt „Recimo NE trgovanju ljudima“ po prvi puta provode u lokalnoj zajednici.

Pratite nas na društvenim mrežama!