Goran Ivanišević postao prvi Hrvat u teniskoj kući slavnih

Legendarna hrvatska teniska zvijezda Goran Ivanišević izabran je u Međunarodnu dvoranu teniskih legenda.

Klasa 2020. najavljena je za utorak na Australian Openu, a Ivanišević je postao prvi Hrvat koji je ikada izabran. Uz Ivaniševića, izabrana je i sugrađanka Wimbledona Conchita Martinez.

Indukcijska ceremonija održat će se 18. srpnja u Newportu na Rhode Islandu, gdje je dvorana smještena.

“Ovo je velika čast. Ponosan sam i ponizan što postajem prva u Hrvatskoj Teniska dvorana slavnih “, rekao je Ivanišević. „Zahvalan sam odboru što me je odabrao za tu čast, a zahvaljujem i navijačima koji su me podržali u navijačkom glasovanju i tijekom cijele moje karijere, a posebno na mnogim velikim fanovima u Hrvatskoj. Počašćen sam i uzbuđen što postajem Hall of Famer. “

Međunarodna teniska dvorana slavnih indukcija je najveća čast u tenisu. Uvođenje u Kuću slavnih postiže sportaše kao jedno od najboljih svih vremena u povijesti sporta. Do danas je čast pripala samo 257 teniskih velikana iz 26 zemalja svijeta, uključujući legende poput Andre Agassija, Martina Navratilova, Chrisa Everta, Johna McEnroea, Bjorna Borga, Kim Clijstersa i Martina Hingis, između ostalih.

„Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Gorana Ivaniševića i Conchitu Martínez u Kući slavnih. Između postignuća na terenu i načina na koji su predstavljali sebe, svoje zemlje i naš sport, oni su nesumnjivo među najboljima u tenisu i najzaslužniji za najveću čast tenisa “, mStan Smith, predsjednik International Kazalište teniske dvorane.

Izvor: Croatiaweek.com

Foto: Croatia Open

Pratite nas na društvenim mrežama!