Jan Kokalj iz Slovenije i Olivera Jevtić iz Srbije pobjednici 42. Novogodišnje utrke s rekordnim brojem sudionika

Rekordnih više od 500 trkača i trkačica u novu 2020. godinu utrčalo je na 42. Novogodišnjoj utrci u Varaždinu.
Organizator prvog sportskog događaj u Hrvatskoj u 2020. godini, ujedno i prve utrka Kupa sjeverozapadne Hrvatske u novoj sezoni, je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Atletskim klubom „Sloboda” te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a uz sponzorstvo poslovnog sustava Vindija.


Među 510 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i Bosne i Hercegovine najbrži su bili Jan Kokalj iz Slovenije, koji je 4,8 kilometara ulicama i trgovima središta Varaždina prošao za 13 minuta i 25 sekundi te Olivera Jevtić iz AK Mladost-Užice iz Srbije s vremenom 15 minuta i 7 sekundi. Poslije njih u cilj su ušli Milan Mitrović iz AK Mladost-Užice iz Srbije (13:40) i Zlatko Kožuhar iz zagrebačkog AK Agram (13:57) odnosno prošlogodišnja pobjednica Katarina Vukančić iz AK Agram (15:28) i Urška Martinec iz AK Pomurje Murska Sobota iz Slovenije (16:26).
Svi sudionici zaslužili su finišerske medalje, a najbržih troje u muškoj i ženskoj konkurenciji primili su i novčane nagrade, koje im je uručio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.
U 42. Novogodišnjoj utrci sudjelovali su i nordijski hodači, a najbrži su bili Marija i Josip Prekupec iz Međimurja.


„Kako smo od ove godine uveli plaćanje startnine, što smo morali učiniti zbog sve većeg broja natjecatelja i samog obima organizacije utrke, odaziv trkača je iznad svih očekivanja. Izuzetno smo zadovoljni rekordnim brojem sudionika koji su još jednom pokazali da im je naša utrka, koja je poseban sportski događaj, vrlo privlačna. Ovo je jedinstvena prilika da sportaši i rekreativci novu godinu dočekaju aktivno i pod novogodišnjim vatrometom na dočeku u Varaždinu“, istaknula je Anica Sitar, stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Novogodišnja utrka u Varaždinu završila je, prvi put organiziranim after partyjem uz DJ-a u sportskoj dvorani u Graberju.

Izvor i foto: Sportska Hrvatska, Grad Varaždin

Pratite nas na društvenim mrežama!