Na izložbi inovacija povodom Kiepachovog rođendana mogu sudjelovati i građani

Ove godine u Križevcima će se po prvi put obilježiti Dani Marcela Kiepacha, velikog izumitelja rođenog u Križevcima krajem 19.st. Povodom njegova 126. rođendana Grad Križevci je u suradnji s Gradskim muzejom i Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ organizirao razne aktivnosti. Prva je na programu izložba koju otvaramo 10. veljače u Gradskom muzeju. Tada će gosti predavači Zoran Homen i Ottone Novosel Franz održati predavanje o Kipachovu radu i životu- najavljuju iz Grada.


Izložba će biti postavljena do 14. veljače, a za učenike osnovnih i srednjih škola muzej je organizirao besplatno vođenje uz prethodnu najavu.
Na Kiepachov rođendan 12. veljače, u dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka koja nosi njegovo ime, otvara se izložba inovacija na kojoj će učenici i križevačka poduzeća pokazati svoje radove. Izložbi će svojim predavanjem pridonijeti i gosti predavači, među njima je Luka Veverec, osnivač Parka znanosti u Oroslavju. Gostovat će i članovi udruge P.O.I.N.T. Nikola Ostojčić, Ivan Ivanović i Hrvoje Belani koji će predstaviti lik i djelo Marcela Kiepacha, inovacije u umjetnosti, ideju o križevačkom muralu te predstaviti digitalno zdravstvo u službi zdravlja- otkrivaju organizatori.


Sa inovacijama na području poljoprivrede predstavit će se Visoko gospodarsko učilište, a svoje radove mogu pokazati i zainteresirani građani uz prethodno popunjenu prijavnicu koju treba dostaviti na e-mail: jelena.jakara@krizevci.hr ili osobno u Gradsku upravu Križevci, soba broj 9.

sn/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!