Na području Policijske uprave zabilježeno pet kaznenih djela

Napad na službenu osobu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 55 – godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola, u petak, 3. siječnja, oko 5.40 sati, u Sigecu pružao otpor prilikom policijskog postupanja te dvojici policijskih službenika na rukama nanio lakše ozlijede. Tijekom policijskog postupanja nad osumnjičenikom su primijenjena sredstva prisile. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijetnja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41 – godišnjak u petak, 3. siječnja, posredstvom druge osobe prijetio djelatnicama centra za socijalnu skrb da će ugroziti njihov život. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Teške krađe provaljivanjem

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su osumnjičeni 18 i 15 – godišnjak tijekom noći, 2./3. siječnja, u Đurđevcu na Trgu Svetog Jurja provalili u kiosk, iz kojeg su otuđili slatkiše i sokove. Točna materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva. Prema osumnjičenicima će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Između 5. i 6. siječnja, nepoznati počinitelj je provalio u lovački dom u Peščeniku odakle je otuđio više desetaka kilograma smrznutog mesa i alkoholna pića. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Oštećenje tuđe stvari

Između 3. i 6. siječnja, u Križevcima u Ulici Petra Zrinskog nepoznati počinitelj je na zidu objekta sprejem ispisao riječi neprimjerenog sadržaja. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Pratite nas na društvenim mrežama!