Najava preventivne akcije "Vincekovo"

Tijekom 2019.g. na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je 151 prometna nesreća koju su izazvali vozači pod utjecajem alkohola, od čega jedna prometna nesreća s poginulim osobama, 47 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 103 prometne nesreće s materijalnom štetom. U rečenim prometnim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe, dok je 16 osoba zadobilo teške, a 53 osobe lake tjelesne ozljede. Od ukupnog broja prometnih nesreća u 2019.g. njih 638, pod utjecajem alkohola bila su 194 ili 12 posto sudionika, od čega 191 ili 12,5 posto vozača.
 
Na području Policijske uprave uoči obilježavanja narodnog blagdana „Vincekovo“, u petak, 17. siječnja, u prijepodnevnim satima provest će se preventivna akcija usmjerena na događanje što manjeg broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači i ostali sudionici u prometu pod utjecajem alkohola.
 
Tom prilikom građanima će se ukazati na nužnost poštivanja prometnih propisa i negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu, a posebice na vozačke sposobnosti. Preventivna akcija provest će se na više lokacija na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 

Pratite nas na društvenim mrežama!