Neslužbeno: Vili Beroš će biti novi ministar zdravstva

Kako je Telegramu neslužbeno potvrđeno, novi ministar zdravstva bit će Vili Beroš. Premijer Andrej Plenković jutros je razriješio ministra zdravstva Milana Kujundžića, uzdrmanog aferama nastalim zahvaljujući Telegramovim otkrićima o njegovoj imovini i sumnjivim poslovima ministarstva koje je vodio.
Da je spreman preuzeti dužnost, Beroš je i više nego jasno dao do znanja na ulasku u Banske dvore. Objasnio je da on dolazi iz sustava pa zna što su izazovi i prioriteti. ”Imam volju, snagu i energiju to napraviti i mislim da hrvatski narod to zaslužuje”, rekao je Beroš i dodao da zdravstveni sustav treba osuvremeniti. Utemeljio bi hitnu helikoptersku medicinsku službu. ”Ako premijer potvrdi mene, ja ću biti sretan da mogu služiti hrvatskom narodu”, rekao je.

NEĆE IMATI PUNO VREMENA
Beroš je danas oko 13 sati stigao u Banske dvore na razgovor s premijerom. Novinarima je pri ulasku u zagradu rekao kako misli da nekoliko mjeseci koje bi mogao provesti kao ministar zdravstva neće biti dovoljno da se isprave nedostatci koji su se desetljećima gomilali u sustavu. „Kao prvo moramo voditi računa o ljudskom potencijalu. Liječnici, medicinske sestre su naše najveće blago. Plaće, prekovremeni. Pozvao bih komoru, zbor i sindikat i razgovarao o problemima ljudskih potencijala”, rekao je Beroš.
Kazao je i kako smatra da je trenutno najvažnije da se uspostavi hitna helikopterska medicinska služba. Uvođenje hitne helikopterske medicinske službe zbog toga što preko ljeta imamo izniman broj turista i to je apolutno nužno. Ne možemo biti među zadnjima u Europi”, kazao je Beroš, prenosi N1. Dodao je da je s dosadašnjim ministrom korektno surađivao.

Izvor: Telegram.hr

Foto: Facebook BUDI MRAK 2

Pratite nas na društvenim mrežama!