Novo kino bit će u Razvojnom centru i tehnološkom parku

Križevčani bi do kraja ove godine mogli dobiti kino, što je i dio predizbornog obećanja gradonačelnika Marija Rajna. No novo kino neće biti na starom mjestu, preko puta gradskog muzeja, već u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

– Tamo već postoji dovoljno velika dvorana, s već osiguranim sustavima grijanja i hlađenja i sanitarnim čvorom. Dvorana je dovoljno velika, no takva kakva je sada, nije u potpunosti spremna za tu svrhu te traži ulaganja od oko 1,5 milijuna kuna- poručuje Ured gradonačelnika. 

Upravo taj iznos osiguran je u proračunu za ovu godinu. Sljedeći korak je izrada projektne dokumentacije za opremanje nove dvorane te sami radovi. 

– Ukoliko se pri projektiranju ne pojave neki nepremostivi problemi, radovi bi trebali početi i završiti do kraja ove godine. U međuvremenu je još potrebno ishoditi svu potrebnu dokumentaciju za kino prikazivanje i uspostaviti ljudske i ostale kapacitete za upravljanje kinom- kaže Rajn.

Kad se završi projektna dokumentacija, Grad će javnosti prezentirati sve detalje nove dvorane. Projektna dokumentacija koja je napravljena za obnovu postojećeg kina obuhvaća kompletnu obnovu fasade, krovišta, sustava grijanja kao i sve potrebne opreme. Ukupna procijenjena vrijednost iznosi oko 10 milijuna kuna što je u ovom trenutku za Križevce veliko ulaganje.

– Nažalost, zgrada je u takvom stanju da je upitna opravdanost takvog ulaganja. Dokumentacija je napravljena baš iz razloga da se dobije pravo stanje, ali i da budemo spremni ukoliko bi se otvorio neki natječaj za sufinanciranje obnove- odgovorili su iz Grada.

S obzirom na to da se do sada nisu otvorili natječaji koji bi se mogli iskoristiti za obnovu kina, Grad je tražio alternativno rješenje za kino dvoranu. 

– Znamo da je dio  građana još uvijek emotivno vezan za staro kino, no u njemu je bilo više od 400 sjedala, a takve kapacitete danas nemaju ni najveće Cinestar dvorane- odgovaraju iz Grada. 

U novu dvoranu bilo bi moguće smjestiti oko stotinjak sjedala i to bi trebalo biti dovoljno za grad veličine Križevaca.

sn/radiokrizevci.hr

Foto: Kulturni i multimedijski centar Bjelovar

Pratite nas na društvenim mrežama!