Održana konferencija za medije HDS-a ogranka Križevci

Predsjednik HDS-a ogranka Križevci i Kluba vijećnika Ivica Švagelj i zamjenik predsjednika HDS-a  i saborski zastupnik Branko Hrg na danas održanoj konferenciji za medije osvrnuli su se na aktivnosti stranke u protekloj godini vezano uz Grad Križevce.

Predsjednik HDS-a ogranka Križevci Ivica Švagelj istakao je da je Klub vijećnika HDS-a u prošloj godini otvarao teme i davao konkretne prijedloge vezano uz Državni arhiv, Atletsku stazu, dvoranu kod Osnovne škole “Ljudevita Modeca”, odvoz i cijene odvoza otpada, projekt Aglomeracije, vodovoda Apatovec te besplatne radne bilježnice za učenike osnovnih škola. 

Pritom je rekao da HDS, kao oporbena stranka u Gradskom vijeću, nije samo kritizirala nego i davala i pripremala konkretne prijedloge. 

“HDS će ponoviti zahtjev za donošenje odluke o zabrani rada trgovačkim centrima na području Grada nedjeljom, nastaviti predlagati besplatne radne bilježnice, predlagati rješenja za izgradnju sportske dvorane te predložiti izmjenu odluke o naplati parkiranja kako bi se ona ukinula” – kazao je Ivica Švagelj.

Saborski zastupnik Branko Hrg osvrnuo se na projekte s nacionalne razine kazavši da su izboreni veliki državni projekti kao što je nastavak gradnje Podravskog ipsilona prema Koprivnici, konačna gradnja nadvožnjaka, pokrenuta je izgradnja semafora za Pušću, osigurana sredstva za vodovod Apatovec. 

“Mogu reći da sam zadovoljan rezultatima rada na nacionalnoj razini. Pripremljene su aglomeracije u Bjelovaru, Đurđevcu, Korivnici, a u završnoj fazi je Aglomeracija Križevci. Vjerujem da ćemo možda do kraja siječnja uspjeti sve pripremiti da se potpiše i Aglomeracija Križevci.    Rade se i pripremala maju značajni projekti vodoopskrbe i odvodnje u općinama Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.

Predstoji dalje u ovoj godini budno praćenje početka aktivnosti na gradnji brze ceste Križevci-Kloštar Vojakovački, početak radova na aglomeraciji te realizacija vodovoda Apatovec”.  

Saborski zastupnik Branko Hrg kazao je i da će se založiti i na promociji i dovođenju novih poduzetnika u poslovnu zonu Gornji Čret te da će HDS, bez obzira što je u oporbi, nastojati pomagati Križevcima i osiguravati sredstva i projekte. (J.I.)

Pratite nas na društvenim mrežama!