OŠ "Ljudevita Modeca" sprema veličanstvenu plesnu bajku po imenu Orašar!

Orašar je veličanstvena baletna bajka koju obožavaju sve genracije.

Romantični balet Orašar vole gledati sve generacije, a priča je to koja oduševljava podjednako i odrasle i djecu te spada u jedno od najizvođenijih dijela u svijetu. Prema njemačkoj predivnoj priči za djecu, Orašar i kralj miševa, nastala je omiljena ruska baletna predstava koja je nezaobilazan dio programa svakog Božića.

Bajkoviti Orašar prvi je puta izveden u raskošno lijepom gradu Saint Petersburgu, u prosincu davne 1892. godine i od tada ne silazi s repertoara brojnih baletnih kuća. Ruski skladatelj Petar Iljič Čajkovski skladao je ovu božanstvenu zimsku bajku, originalnog naziva Ščelkunčik, na osnovi zanimljive priče “Orašar i kralj miševa”.

Orašar je inače nezaobilazna tema božićnog razdoblja, najuže povezana s dječjim svijetom odrastanja, mašte i snova, no popularnost Orašara poprimila je goleme svjetske razmjere te se diljem svijeta ovaj balet izvodi po nekoliko puta dnevno u više kazališta nekih zemlja. Kako u Hrvatskoj tako i u svijetu za ovo, jedno od najljepših dijela klasičnog baleta, uvijek se traži ulaznica više, jer su sve već uobičajeno rasprodane čim ih se najave u prodaji, stoga vas pozivamo da dođete i pogledate ovu veličanstvenu predstavu naših osnovnoškolaca.

Foto: OŠ “Ljudevita Modeca”

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!