Petra Vlhova osvojila “Snow Queen Trophy” u Zagrebu

Slovačka Petra Vlhova pobijedila je u subotu, na zagrebačkom glavnom gradu Zagrebu, svjetski skijaški kup Audi FIS 2020. “Snow Queen Trophy” u vremenu od 1’57 ″ 98.

Na Sljemenu se pojavilo više od 5.000 obožavatelja koji su gledali kako Vlhova želi pobjedu nad američkom dvostrukom olimpijskom medaljom i četverostrukom pobjednicom Snow Queen Mikaelom Shiffrin.

Vlhova, koja je prošle godine završila na drugom mjestu, otvorila je slalom na stazi Crveni Spust fantastičnom vožnjom kako bi na kraju prve vožnje preko Shiffrina održala vodstvo od 1,16 sekundi. 

Sjajna druga vožnja vidjela je da produži vodstvo te je postala tek druga Slovakinja koja će biti proglašena Snježnom kraljicom u Zagrebu. 

Shiffrin je završila na drugom mjestu (+1,31 sek), dok je Austrijanka Katharina Liensberger (+3,49 sek) završila na trećem mjestu.

Na ovogodišnjem slalomu „Snow Queen Trophy“ nastupile su i dvije hrvatske predstavnice, Leona Popović i Ida Štimac. Leona je uspješno završila prvu vožnju, zauzevši 31. mjesto nakon što je došla četiri sekunde i 6/100 sekundi sekunde iza Slovaka; međutim, to nije bilo dovoljno brzo da bi se Leona mogla kvalificirati u drugu vožnju. Štimac, u međuvremenu, nije uspio dovršiti prvu vožnju.

Izvor: Croatiaweek.com

Petra Vlhova na djelu je danas (Fotograf: Snow Queen Trophy Official)

Pratite nas na društvenim mrežama!