Potpisan Sporazum o izgradnji sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota obavili su danas na poziv općinskog načelnika Franje Poljaka radni posjet Općini Sveti Petar Orehovec. Glavni povod za ovaj sastanak bilo je potpisivanje dugoočekivanog Sporazuma o izgradnji školske sportske dvorane za Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec. Sastanku je prisustvovao i ravnatelj Županijske uprave za ceste, Dragutin Guzalić, povodom realizacije radova na lokalnim cestama na dionicama Donji Fodrovec – Kusijevec i Bogačevo – Voljavec Riječki. 

Načelnik Općine Franjo Poljak uvodno je zahvalio županiji i Županijskoj upravi za ceste na kontinuiranoj dobroj suradnji s Općinom Sveti Petar Orehovec, te najavio da će se ta suradnja nastaviti i u budućim projektima. Dalje je spomenuo bitne pomake koji su pokrenuti na području školstva, a među najvažnijim istaknuo je početak prve faze radova za izgradnju objekta školske sportske dvorane. 

Župan Darko Koren kazao je kako je za Općinu Sveti Petar Orehovec izgradnja školske sportske dvorane u proteklom desetljeću bila jedan od ključnih projekata koji je čekao realizaciju. Kazao je kako je puno ulagano u školstvo na području Općine Sveti Petar Orehovec u posljednje vrijeme što je u konačnici rezultiralo realizacijom jednog takvog projekta koji je od velike važnosti za tu općinu koja je jedna od većih u općina u cijeloj županiji.

Obratio se i ravnatelj Županijske uprave za ceste, Dragutin Guzalić, koji je zahvalio Općini Sveti Petar Orehovec na uključenju u model izgradnje javnih cesta kojima upravlja Županijska uprava za ceste, te također najavio suradnju i u narednoj godini.

Nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji školske sportske dvorane, slijedio je obilazak spomenutih dviju prometnica na kojima su realizirani radovi obnove i modernizacije i obilazak radova na zaštiti građevinske jame i pripremi podloge u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec.  

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!