Poznati križevački mesar nagrađen zbog doprinosa razvoju obrtništva

Mesnica Stručić!

Koprivničko-križevačka županija od danas ima deset novih stručnjaka za izradu i provedbu EU projekata koji su usavršili svoje znanje u Obrtničkom učilištu Pouka u Koprivnici i za to su danas dobili uvjerenja. Prije njih, edukacije je prošlo osam grupa zaposlenika institucija, općina i Županije, odnosno svi oni koji aktivno mogu sudjelovati u privlačenju europskog novca u Koprivničko-križevačku županiju.

Kroz program sustavno uče na koji način pisati i nakon toga provoditi projekt i kroz ovu edukaciju uz pomoć mentora moraju napisati jedan projekt. Definitivno je ovo dobra baza za daljnje provođenje, odnosno apliciranje EU projekata- rekla je Jasmina Sinovec, ravnateljica Obrtničkog učilišta Pouka.
Osim uvjerenja voditeljima za izradu i provedbu EU projekata, županijska je Obrtnička komora dodijelila priznanja, zahvalnice i povelje najuspješnijim obrtnicima iako su svi oni, kako je rekla predsjednica Komore Irena Kovačić, vrlo uspješni pogotovo zato jer se suočavaju s brojnim problemima.

Recimo obrtnici dobiju neki veći projekt i zadovoljno trljaju ruke, ali problemi nastaju kad treba ispoštovati rokove, a nema radnika. Neki manji obrtnici imaju problema s pronalaskom posla i zbog toga brinu hoće li moći platiti sve doprinose- rekla je Irena Kovačić.
Župan Darko Koren naglasio je da je obrtništvo važno za cijelu Hrvatsku pa tako i za razvoj gospodarstva u Koprivničko-križevačkoj županiji, u kojoj je više od 5 tisuća osoba zaposleno u 1450 obrta.

Ono je ostvarilo preko milijardu i 200 milijuna ukupnih prihoda u prošloj godini. Kad kažemo da je 12 milijardi ukupnih prihoda gospodarstva svih velikih i srednjih subjekata, onda to dovoljno ukazuje na prostor koji pokriva obrtništvo. Sigurno da su ovakve edukacije dokaz da puno pažnje pridajemo obrtništvu- rekao je Koren i dodao da Županija svojim mjerama na razne načine potiče razvoj obrtništva.
Među nagrađenima je križevačka Srednja škola Ivan Seljanec koja je dobila povelju zbog doprinosa na području strukovnog obrazovanja i suradnje s Obrtničkom komorom na svim područjima. Priznanje je dobio i poznati križevački mesar Stjepan Stručić koji je nagrađen zbog doprinosa u području stručnog osposobljavanja za mesare, zbog uspješnog poslovanja obrta i osobitog doprinosa razvoju obrtništva.

sn/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!