PU KC-KŽ

Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 10. do 13. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometne nesreće bile su izazvane nepropisnim mimoilaženjem, nepropisnim kretanjem vozilom po kolniku, nepropisnom vožnjom unazad i oduzimanjem prednosti prolaska (2).

Tijekom vikenda ukupno je utvrđen 181 prometni prekršaj od čega 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 93 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su tri žurna prekršajna postupka.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 12. siječnja, u 00.25 sati na Trgu kardinala Alojzija Stepinca u Goli, kod 47 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 10. siječnja, u 13.46 sati u mjestu Velika Mučna, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 130 kilometara na sat iako je u toj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola zatečena su dva recidivista.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 57 mladih vozača. Tri su mlada vozača sankcionirana zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 2, 0,50 do 1,00 g/kg – 1).

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u ponedjeljak, 13. siječnja, u 00.50 sati u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu kod 22 – godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljao osobnim automobilom.

Mladi vozači sankcionirani su i zbog nepropisnog korištenja mobitela (3), nepropisnog uključivanja u promet (1), prijevoza više osoba od upisanog broja putnika u prometnoj dozvoli (1), nepropisnog kretanja kolnikom (1) i nepropisne vožnja unazad (1).

Pratite nas na društvenim mrežama!