Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda – Biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,41 promila

Tijekom vikenda, od 17. do 20. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.
Greške vozača koje su dovele do događanja prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima (4) te nepropisno mimoilaženje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Mladi vozači su izazvali dvije prometne nesreće od kojih jednu nesreću s dvije lakše ozlijeđeno osobe. Greške mladih vozača koje su dovele do događanja obje nesreća bila je brzina neprimjerena uvjetima.
Tijekom vikenda ukupno su utvrđena 163 prometna prekršaja od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 33 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila uhićena, dok su dva vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 18. siječnja, u 22.40 sati, u Ulici dr. Željka Selingera u Koprivnici, kod 27 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,41 promil. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 19. siječnja, u 9.33 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 117 kilometara na sat iako je brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja nisu zatečeni recidivisti.
Tijekom vikenda izvršen je nadzor 60 mladih vozača. Četiri su mlada vozača sankcionirana radi upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 2, 0,50 do 1,00 g/kg – 2).
Najveći alkohol kod mladih vozača utvrđen je u subotu, 18. siječnja, u 1.10 sati, u Vinogradskoj ulici u Đurđevcu kod 22 – godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 0,83 promila upravljao osobnim automobilom. U nedjelju, 19. siječnja, u 00.45 sati pod utjecajem alkohola od 0,71 promila u Ulici Valentina Denžića u Kalniku zatečena je 21- godišnja, mlada, vozačica.
Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (8), nepropisnog korištenje mobitela (1), brzine neprimjerene uvjetima (1), nekorištenja pokazivača smjera (1), nepropisnog kretanje kolnikom (1) i nepropisnog parkiranja (1).
Dana, 17./18. siječnja 2020. g., od 18 do 6 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica proveli su akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača, u sklopu koje je proveden nadzor nad 67 vozača i utvrđeno 19 prekršaja. Pod utjecajem alkohola bilo je šest vozača od kojih jedan mladi vozač.
Dana, 18./19. siječnja 2020. g., od 23 do 6 sati, policijski službenici Policijske postaje Križevci proveli su akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. U sklopu akcije proveden je nadzor nad 19 vozača i utvrđeno je osam prekršaja. Pod utjecajem alkohola bilo je pet vozača od kojih jedna mlada vozačica.

Pratite nas na društvenim mrežama!