Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda – Utvrđeno 186 prometnih prekršaja

Tijekom produženog vikenda, od 3. do 7. siječnja, ukupno je utvrđeno 186 prometnih prekršaja od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 94 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su dva žurna prekršajna postupka.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 4. siječnja, u 19.30 sati u Ulici Blaža Mađera u Novigradu Podravskom, kod 29 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Vozač je bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 4. siječnja, u 0.13 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 131 kilometar na sat iako je na rečenoj cesti brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu ima alkohola zatečen je jedan recidivista.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor nad 43 mlada vozača. Pet je mladih vozača sankcionirano radi upravljanja vozilima za vrijeme kada su u organizmu imali alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 2, 0,50 do 1,00 g/kg – 1, 1,00 do 1,50 g/kg – 1, iznad 1,50 g/kg – 1).
Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđen je u nedjelju, 5. siječnja, u 2 sata u Ulici Đure Basaričeka u Koprivnici kod 23 – godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom. Ističemo i zaticanje 18 – godišnjeg mladog vozača, koji je u utorak, 7. siječnja, u 2.10 sati u Zagrebačkoj ulici u Križevcima, zatečen kako pod utjecajem alkohola od 1,07 promila upravlja osobnim automobilom. Mladi vozači sankcionirani su i radi nekorištenja sigurnosnog pojasa (4), nepropisnog prestrojavanja (1) i nenošenja vozačke dozvole (1).

Pratite nas na društvenim mrežama!