Rukomet EURO 2020: Hrvatska pobjeđuje Srbiju da ostane neporažena

Hrvatska je prošla kroz svoje skupine neporažene na Europskom rukometnom prvenstvu za muškarce 2020. nakon pobjede protiv Srbije u ponedjeljak u Grazu.

Nakon pobjeda protiv Crne Gore i Bjelorusije u prva dva meča, strana Lino Červara suočila se sa Srbijom u meču koji nije bio važan ni za jednu ni drugu. Hrvatska bi došla iza leđa na poluvremenu i udobno pobijedila na kraju 24-21.

Hrvatska je golmanu i čovjeku s utakmice Marin Sego zahvalila da je deficit na poluvremenu bio samo dva gola. Sego je bio u sjajnom obliku, spremivši 8 hitaca u uvodnoj čaroliji da bi se rezultat 10-8 držao Srbiji dok se Hrvatska borila u napadu da pronađe otvor.

Kao i u uvodnom meču protiv Crne Gore, razgovor o poluvremenu imao je efekta kada se Hrvatska vratila na razinu 12-12 prije nego što je povela s 15-14 kada je kapetan Domagoj Duvnjak ukrao loptu i završio.

Sego je nastavio s ključnim uštedama uskratiti Srbiju u napadu, a na drugom kraju Hrvatska je konačno našla svoj domet dok je Zlatko Horvat povećao prednost na 17-14 dok je Hrvatska krenula u vodstvo od 5-0.

Preostalih 5 minuta Hrvatska je vodila 21-19, a kada su Luka Cindrić i David Mandić pronašli leđa mreže 23-2, pobjeda nikada nije došla u pitanje.

Hrvatska kreće u glavni krug u Beču, uzimajući sa sobom maksimalna 2 boda iz grupne faze. Vjerojatno će se sljedeći četvrtak suočiti s Austrijom.

Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce s 24 tima prvi je put domaćin u tri države, Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Izvor: croatiaweek.hr

Foto: HNS

Pratite nas na društvenim mrežama!