Rukomet – Podravka u nedjelju gostuje kod Magure u Rumunjskoj

Trener Saračević: “Podravka Vegeta je favorit, ali to tek moramo pokazati na terenu.”

U prostorijama RK Podravka održana je konferencija za medije uoči 5. kola EHF Kupa. Podravka Vegeta odlazi u Rumunjsku gdje je čeka ekipa Magura Cisnadie. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 2. veljače, s početkom u 10:30 sati (po hrvatskom vremenu). Pravdu će na utakmici dijeliti Mads Dahlby Fremstad i Markus Kjelsrud Pedersen iz Norveške, a delegat je Kenan Gökmen iz Turske.
Govornici na konferenciji za medije bili su trener Zlatko Saračević te igračice Dragica Džono i Dijana Mugoša.

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević:
Idemo dalje u EHF Kupu. Igramo protiv ekipe koju smo dobili kod kuće, a koja nema bodova u našoj skupini te je samim time ispala iz daljnjeg natjecanja. No, ima problema na koje moramo paziti. Čeka nas putovanje od 15 sati do Cisnadie, a sama utakmica igra se u terminu na koji mi nismo navikli. Isto tako igramo s ekipom koja je puno hrabrija, agresivnija i motiviranija kada igra na domaćem terenu. Mi jesmo favoriti u toj utakmici, ali to tek treba pokazati na terenu.

Kružna napadačica Dragica Džono osvrnula se na atmosferu u ekipi, ali i na očekivanja od utakmice u Rumunjskoj:
Atmosfera u ekipi je super te smo spremne za utakmicu. U nedjelju nas čeka zahtjevna utakmica. Neće biti kao što je bilo u Koprivnici te je pred nama teško gostovanje. Vidjele smo kako su igrale protiv Kopenhagena i držale se do posljednjih deset minuta susreta. Znamo što nas čeka isto kao što znamo što nam ta utakmica znači i nosi. Ekipa je spremna i idemo tamo po ta dva boda.

Lijevo krilo Dijana Mugoša:
Neće nam biti lako, ali to nema veze mi imamo svoju igru i idemo tamo da igramo onako kako znamo. Smatram da smo ušli u dobar ritam i da nećemo imati problema protiv Magure.

Podravka Vegeta trenutno zauzima drugo mjesto u skupini B EHF Kupa sa šest osvojenih bodova. Na prvom mjestu je Siofok s jednakim brojem bodova, ali boljom gol razlikom. Na trećem mjestu nalazi se Kopenhagen s četiri boda, a na posljednjem mjestu nalazi se Magura koja do sada nije skupila niti jedan bod.
Snimku utakmice iz Rumunjske možete pogledati u nedjelju, 2. veljače na HRT 2 s početkom u 11:35 sati.

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!