Tijekom proteklog vikenda u prometu je utvrđeno ukupno 217 prometnih prekršaja

Tijekom vikenda, od 24. do 27. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno.

Greške vozača koje su dovele do događanja prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima (8) te nepropisno pretjecanje i oduzimanje prednosti prolaska. Vozači pod utjecajem alkohola tijekom vikenda nisu činili prometne nesreće. Mladi vozač je izazvao jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom – slijetanje osobnog automobila zbog brzine neprimjerene uvjetima.

Tijekom vikenda ukupno je utvrđeno 217 prometnih prekršaja od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 67 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozača je bio uhićen, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak te je jedan vozač predan na izdržavanja izrečene kazne zatvora u zatvor u Bjelovar.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 25. siječnja, u 12.45 sati na Herešinskoj cesti u Koprivnici, kod 54 – godišnjeg vozača (recidivista) koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,51 promila i za vrijeme kada mu je rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke ukinuta vozačka dozvola. Vozač je bio uhićen i protiv istog je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 10 dana, novčanom kaznom od 7.800 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije 18 mjeseci. Po završetku prekršajnog postupka vozač je predan u zatvor u Bjelovar.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 25. siječnja, u 10.20 sati na državnoj cesti broj 2 u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 115 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečen je jedan recidivista u činjenju prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, koji je bio uhićen i protiv kojeg je bio proveden žurni prekršajni postupak.
Tijekom vikenda izvršen je nadzor nad 43 mlada vozača. Dva mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 1, 0,50 do 1,00 g/kg – 1, više od 1,50 g/kg – ). Najveća koncentracija alkohola utvrđen je u nedjelju, 26. siječnja, u 9.51 sati u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu kod 23 – godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravljao osobnim automobilom.
Mladi vozači sankcionirani su i radi nekorištenja sigurnosnog pojasa (7), nepropisnog korištenja mobitela (2), vožnja bez upaljenih svjetala na vozilu (1), nekorištenje pokazivača smjera (1), nepropuštanja pješaka (1), prijevoz više osoba nego što je upisano u prometnoj dozvoli (1), nepropisan prijevoz djece (1) i nepropisno parkiranje (1).
U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda na području policijske uprave bio je angažiran Mobilni tim, koji je izvršio nadzor 37 vozača i tom prilikom utvrdio 34 prekršaja od čega osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava.

Pratite nas na društvenim mrežama!