Udruzi osoba s invaliditetom Križevci odobrena Institucionalna podrška za razdoblje 2020-2022

Udruga osoba s invaliditetom Križevci jedna je od najaktivnijih ne samo u Križevcima nego su njene aktivnosti prepoznate u cijeloj Hrvatskoj. Sredstva za rad, za kvalitetniji život osoba s invaliditetom, ostvaruje putem programa i projekata. Jedan od njih je i “Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom”.

Tako je početkom. godine Udruga osoba s invaliditetom Križevci potpisala ugovor s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, pri čemu je Udruzi odobrena „Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba sa invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini„, u trajanju od 3 godine. Svečano uručenje Ugovora održano je 20.siječnja 2020. godine u hotelu Dubrovnik, Zagreb. Sredstva predviđena u privremenom Financijskom planu za 2020. godinu iznose 206.182,00 kn.

Financirane stavke Institucionalnom podrškom Nacionalne zaklade su:

• plaća za administrativnog referenta
• plaća za vozača
• osnovne djelatnosti Udruge
• kupnja uredskog materijala
• adaptacija prostora
• trošak autorskog ugovora i tiska za edukativnu priču
• trošak goriva za dva kombi vozila Udruge

“Ovom podrškom želimo osobama s invaliditetom osigurati potrebne socijalne usluge (odlazak liječniku, rješavanje statusnih pitanja, specijalističkih pregleda, odlazak na sud, poreznu upravu, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu) a sve to besplatnom uslugom prijevoza kombi vozilom Udruge.

Nadalje, želimo povećati mobilnost osoba s invaliditetom i uključiti ih u događanja u lokalnoj zajednici i šire, te će Udruga, kao i prijašnjih godina, organizirati odlazak na susrete u ostale prijateljske Udruge diljem Hrvatske” – poručuju iz Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!