Upitali smo naše vodeće lokalne SDP-ovce da nam prokomentiraju pobjedu Zorana Milanovića

Upitali smo trojicu naših lokalnih SDP-ovaca, Mladena Kešera, Marka Katanovića i Ivana Majdaka, da nam prokomentiraju kako su oni doživjeli pobjedu Zorana Milanovića.

Mladen Kešer – Predsjednik županijskog SDP- a

Kao šef stožera Zorana Milanovića u Koprivničko križevačkoj županiji bio sam implementiran u svaki djelić kampanje tako da smo nastojali voditi preciznu , čvrstu ali ne uvredljivu kampanju, stoga se zahvaljujem svim gađankama i građanima Koprivničko križevačke županije što su izašli na izbore a osobito hvala onima koji su dali povjerenje kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću , veliko hvala i strankama koje su podržale Milanovića osobito HSS-u Križevci i GLAS Križevci, kao i stranci umirovljenika.

Izbori  za predsjednika Repubilke Hrvatske su prošli očekivano Zoran Milanović je od prvog dana bio jasan konkretan, nepokolebljiv i precizan u svojim stavovima za smjer politike koju želi zastupati kao predsjednik republike. Zoran Milanović je čovjek sa karakterom odriješit i predvidiv, tako da od njega nećemo očekivati neke nepredvidive poteze već jasno i konkretno domoljublje bez fige u džepu.

Zoran Milanović ima ogromno iskustvo u unutarnjoj i vanjskoj politici tako da smo izabrali čovjeka koji neće raditi protiv izvršne vlasti, već će nastojati pripomoći da Hrvatska ide naprijed u modernu razvijenu državu sa sretnim narodom koji živi u njoj. Od Predsjednika države Zorana Milanovića očekujem da bude Ustavni pravobranitelj i odvjetnik Hrvatskog naroda zastupajući pravdu i pravo kako bi hrvatski građani počeli osjećati da imaju čvrstog branitelja pravde, a to je njegov fundamentalni zadatak.

Očekujem od Hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da svojim autoritetom natjera sve poluge vlasti da rade na dobrobit  hrvatskog naroda. Vjerujem da će svojim iskustvom pomoći u provođenju reformi u Hrvatskoj osobito pravosuđa , a osobno ću se založiti kod predsjednika za drugačiji odnos predsjednika  prema hrvatskom selu , ruralnom i regionalnom razvoju, te poljoprivredi  jer toliko je jaka Hrvatska koliko je sretno njeno i najmanje selo. 
Ovo mi je druga velika pobjeda u Koprivničko križevačkoj županiji od  kada sam na čelu SDP-a KKŽ!

Drago mi je da smo uspjeli  ozbiljno pobijediti u Križevcima i Sv.Ivanu Žabnu, te postići izuzetno dobar rezultat u Gornjoj Rijeci i Sv.Petru Orehovcu. To ne bi mogao učiniti bez mojih suradnika predsjednika i njihovih timova , te  mojeg članstva i simpatizera  u kojima sam probudio zajedništvo i pobjednički mentalitet! Pobjeda na predsjedničkim izborima uvodi nas u nove izborne kako bi konačno imali ozbiljne zastupnike u Hrvatskom saboru i članove vlade iz naše županije , te kako bi preuzeli odgovornost za Koprivničko križevačku županiju, jer ovo vise nije dostojno našeg naroda!

Marko Katanović – Predsjednik Gradske organizaciije SDP-a Križevci 

Zahvala svim biračima koji su izašli i shvatili važnost ovih izbora, veliko hvala onima koji su svoje povjerenje dali našem kandidatu i novo izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Njih je bila velika većina, točnije 5020 u Križevcima. Posebna zahvala članovima stranke, vrijednim promatračima kojih je bilo puno, koalicijskim partnerima te najbližim suradnicima iz vodstva stranke na svemu što su odradili u zadnjih nekoliko mjeseci.
Mi u križevačkom SDPu ne krijemo zadovoljstvo s rezultatima, već dugi niz godina stranka u našem gradu na državnim izborima polučuje dobar rezultat, pobjednički rezultat. Nama su svaki izbori znak određenih trendova na području grada, možda ne u smislu koliko stranka u gradu nosi, već razmišljanje ljudi o smjeru, je li to građanska opcija kakvu predstavljamo i zagovaramo ili neka konzervativnija opcija. Bit je da je građanska opcija u Križevcima prisutnija i to je dobro.
Smatram da će Zoran Milanović biti dobar i uspješan predsjednik sukladno svojim ovlastima i da će prvenstveno braniti vrijednosti pravednosti, solidarnosti, tolerantnosti i jednakost između svih građana RH. 

Ivan Majdak – član Glavnog odbora SDP Hrvatska

Izuzetno sam zadovoljan i sretan zbog činjenice da je većina građana koja je izašla na izbore, za predsjednika Republike Hrvatske izabrala neusporedivo boljeg kandidata od dosadašnje Predsjednice RH. Takvim izborom građani su pokazali želju za promjenama političkog smjera koji sa sobom nosi sam izbor Zorana Milanovića.

Vrijeme je da se svi zajedno počnemo baviti životnim pitanjima na čemu ćemo narednih 5 godina raditi zajedno sa novoizabranim predsjednikom.

Kao članu Glavnog odbora SDP-a, ova izborna pobjeda Zorana Milanovića je pokazatelj u kojem smjeru moramo nastaviti raditi i pripremati stranku za nadolazeće parlamentarne i lokalne izbore.

Izborni rezultat u našoj županiji pokazuje da županijska organizacija SDP-a dobro radi, i da ne trebamo strahovati za budućnost SDP-a u Podravini i Prigorju.

Zahvalio bih se ovom prilikom svim građanima Križevaca i Koprivničko križevačke županije koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su svoj glas dali našem kandidatu i na taj način vratili optimizam u našu svakodnevicu.

Pratite nas na društvenim mrežama!