Znate li da je sutra Svjetski dan smijeha?

Očekujemo vaše komentare, da čujemo što vas uveseljava!

Sutra je Svjetski dan smijeha, kojeg je osmislio i utemeljio Indijac Madan Kataira, s namjerom da potakne sve ljude na svijetu da se smiju što češće.

Svjetski dan smijeha slavi se od 1998. godine, i to dva puta godišnje – 10. siječnja i 2. svibnja.

Cilj je Svjetskog dana smijeha potaknuti ljude da se što više smiju jer će se osjećati bolje, rasteretiti stresa, smanjiti brige i depresiju koje ionako ima previše i tako ojačati imunitet, tvrde brojni znanstvenici i liječnici koji poručuju kako se smijati treba svakoga dana.

Kada se čovjek smije aktivira se čak 80 mišića, a od toga njih 17 na licu. Osim toga, smijehom se “treniraju” hormoni jer se tada proizvodi više endorfina, kojega nazivaju i hormonom sreće. Stručnjaci također tvrde da je par minuta smijanja isto kao i 15 minuta vježbanja na sobnom biciklu ili trčanja.

U odrasloj dobi smijemo oko 17 puta dnevno, a najmlađi to čine oko 300 puta dnevno. Žene se češće smiju muškarcima, nego muškarci ženama. Osim ako su srodne duše. Dokazano je da su se ljudi nekad smijali u prosjeku 18 minuta dnevno, a danas je to svedeno na tek šest minuta. Smijte se koliko možete, smijeh je lijek.

Napišite nam vic ili nešto smiješno, a mi ćemo sutra od 07:30 pa sve do telefonskih oglasa pokušati pročitati sve vaše viceve u programu Radija Križevci!

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!