6. Fašnik na Kalniku: nagrade najboljima i izjava načelnika Općine Kalnik- FOTOPRILOG 2. dio

S obzirom na to kako je na Kalniku danas bilo veselo, moramo spomenuti kako su najbolje i najkreativnije maske bile bogato nagrađene.
Podijeljene su nagrade za najbolju ekipu, najbolji vrtić, najbolji razred, za najboljeg odraslog pojedinca i najbolju malu maškaru.
Nagrade su osvojili:

Vrtićka grupa:
Dječji vrtić Kalnički jaglac

Niži razredi:
3.razred OŠ Kalnik
Kalničke gorice

Viši razredi:
5.razred OŠ Kalnik
Nogometaši i navijačice

Ekipa/grupa:
Udruga Potkalnički konjari
Časne sestre

Pojedinac-djeca:
Šimun Vrhovec
Kalnička lutalica

Pojedinac-odrasli:
Marijan Šatvar
Princ

Nagrade su svim maskama dodijelili načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer te zamjenik načelnika Kalnika Mario Filipašić.

“Danas smo održali 6. po redu fašnik ili maskenbal na Kalniku.
Ono što se održava već nekoliko puta zaredom, postaje tradicija.
Drago mi je da je trg na Kalniku bio preplavljen djecom, roditeljima i osobama starije životne dobi koji su se maskirali kako bi u sreći i veselju proveli ovaj dan. Današnji maskenbal bio je poseban zato što je po prvi puta Trg Stjepana Radića bio u funkciji, u funkciji onoga za što je zapravo i namijenjen, a to je da se ljudi na njemu druže te da uživaju u zajedništvu i slozi.
Maškare su danas imale svoju kolonu po cijelom Kalniku, šetali smo od trga Stjepana Radića pa po starogradskoj ulici, gdje smo na neki način htjeli pokazati da je današnji dan rezerviran za dan maska. Drago mi je što su nam se mnogi pridružili, a mnogo izašli na ulice i ograde, te pozivam sve koji nisu uspjeli sudjelovati na ovogodišnjem fašniku na Kalniku da nam se pridruže sljedeće godine! Također, drago mi je što su naši vrtičanci pokazali našu botaničku vrijednost i vrijednost samog Kalnika, izrazito sam ponosan na naš dječji vrtić Kalnički jaglac”- načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer izjavio je za portal Radija Križevci.

Foto: Mladen Kešer

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!