60. obljetnica smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca

Na današnjoj sjednici Vlade Republike izdvojene su i aktivnosti i sudjelovanje na obilježavanju 60. obljetnice smrti blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću, mučenika i pravednika.

Od gospodarskih tema izdvojen je Poslovni forum koji je organizirala bosansko-hercegovačka Udruga Prsten, koja je snažna gospodarska poveznica između Hrvatske i BiH.

Zajedno s ministricom kulture premijer je ovoga tjedna sudjelovao i na obilježavanju 178. obljetnice Matice hrvatske te istaknuo da se radi o važnoj nacionalnoj instituciji za očuvanje hrvatskoga identiteta i kulture, a osobito hrvatskoga jezika i književnosti.

Početkom tjedna premijer Plenković primio je u Banskim dvorima predstavnike Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora iz vremena Domovinskog rata. S njima je razgovarao o, kako je istaknuo, jednoj vrlo zahtjevnoj, kompleksnoj i teškoj problematici s kojom su suočeni i dogovorili modalitete pomoći stručnih službi ministarstava u rješavanju tih problema.

Na kraju je spomenuo i sastanak s izaslanstvom Grada Splita, na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, na kojem je bilo riječi o razvojnom programu za taj grad koji uključuje brojne infrastrukturne investicije.

Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!