Đani Stipaničev – gost portala Radija Križevci o sebi i "Četiri tenora"

Poznati pjevač Đani Stipaničev, kazališni tenor-bariton, zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala, poznat po izuzetnim vokalnim sposobnostima gost je portala Radija Križevci. Iza njega je bogato iskustvo stalnog solista brojnih televizijskih emisija i cijeli niz kazališnih predstava. Rado se odazvao našem pozivu da za portal Radija Križevci kaže o sebi i glazbenoj skupini “Četiri tenora” čiji je član.

“Trudim se biti onakav kakav ja zapravo i jesam. Više sam sklon šali, zafrkanciji, možda i podbadanju svojih prijatelja, jer to je način odrastanja u Šibeniku. Znate kako je Arsen koristio svoj cinizam i ironiju, tako se i ja polako s godinama pretvaram u jednog takvog. Mislim da u Dalmaciji ima možda više živosti, vica, veselja iako i mi imamo dosta elegičnih pjesama, ljubavnih koje nisu nužno prpošne” – kaže Đani Stipaničev.

Otkriva da je zavolio kazalište, djeluje u kazalištu “Komedija”.
“To je jedan moj segment, a drugi je onaj estradni iako ja ne volim taj epitet, osim dok priređujem neki solo koncert ili sa Četiri tenora gdje mi je onda to stvarni užitak.”

Što se tiče gostovanja, turneja u zemlji i inozemstvu kaže:
“Bilo je toga jako puno, dva puta u Australiji, u Novom Zelandu, 5-6 puta
u Americi, Kanadi, Južnoj Africi, Japanu, Maleziji, naravno po svim europskim zemljama. Što se tiče festivala, mislim da oni nisu danas više u onolikoj formi kao što su bili nekada. Nije toliko bitno hoće li netko pobijediti na nekom festivalu ili ne. Pobijediš na Šibenskoj šansoni i tu pjesmu poslije nitko ne vrti.
Kad imam svoj koncert bojim se nekako otpjevati neku svoju pjesmu jer mislim da je ljudi dovoljno ne znaju. U sve to sam i ušao kao pjevač nekih pjesama koje su pjevali moji dragi kolege prije mene, jer su jednostavno velike. Prigrlio sam ih, pogotovo repertoare Vice Vukova, Ive Robića, Olivera i neke pjesme iz prošlosti za koje smatram da ne bi smjele biti zaboravljene. Kroz svoj repertoar ja ih vraćam”.

Đani Stipaničev član je glazbene skupine “Četiri tenora” i zajedno postižu velike uspjehe na nastupima.

“Mi Četiri tenora volimo pjevati glasno, strasno, biti moćni. To je razlog što smo se okupili u tu skupinu. Dok god postoji publika koja to prepoznaje i voli, a nadam se da će to potrajati, pjevat ćemo za našu publiku”.

Đani najavljuje koncerte u Čakovcu uoči Valentinova, 13. veljače u 17 i 20 sati i poziva publiku da ih dođe poslušati, a želja mu je da se vidimo i u Križevcima.

S pjevačem Đanijem razgovaramo sutra 12. veljače, u 17:00 sati u emisiji “Kulturna samoposluga”!

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!