Dva nova restorana u Hrvatskoj dobila Michelinove zvjezdice!

Hrvatska je od danas bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Naime, restoranima Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula) dodijeljena je jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice.

Uz to, na listu Bib Gourmand uvrštena su još dva restorana, čime se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama. Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana profesionalnih inspektora Michelina, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane, na čijim je stranicama objavljen popis za Hrvatsku.

Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom Michelin zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude, koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!