Gradu odobren europski projekt vrijedan 3 milijuna kuna

Križevcima je ovih dana odobren projekt iz programa prekogranične suradnje Hrvatska- Mađarska vrijedan 3 milijuna kuna kojem je cilj stvaranje zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog brenda kroz prepoznatljive prekogranične vinske regije.

– U planu je mnoštvo projektnih aktivnosti, od koji izdvajamo obnovu postojeće pozornice na otvorenom u dvorišnom dijelu knjižnice koja bi služila za organizaciju vinskih i ostalih događanja u središtu grada. Prostor za publiku osmišljen je tako da se tijekom dana i kada nema događanja može koristiti kao parkiralište, što će omogućiti jednostavnu i besplatnu dostupnost obližnjih atrakcija vinskih ruta- odgovara Ured gradonačelnika.

Razvijanje zajedničkog sustava ocjenjivanja kvalitete vinske ceste i razvoj ljudskih resursa, ima pak za cilj poboljšanje kvalitete osoblja i usluga. Kroz aktivnosti oko projekta partneri će nastojati povećati atraktivnosti vinskih cesta i  raditi na proširenju turističkih kapaciteta kako bi se u regiju privukao veći broj posjetitelja te povećala njihova potrošnja.

– Projektom će se nastojati integrirati vinski turizam s prirodnom i kulturnom baštinom te drugim vrstama turizma pa se tako planira uređenje odmorišta za izletnike, bicikliste i ostale turiste u svrhu promicanja ekološki prihvatljivog turizma- objašnjavaju iz Grada.

Projekt će trajati dvije godine, Europa ga sufinancira s 85 posto, a Križevci i mađarski partner zajednički će raditi na razvoju, tržišnom pozicioniranju i brendiranju umreženih vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós.

sn/radiokrizevci.hr

Foto: RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!