Jeftiniji plin od 1. travnja

Od 1. travnja ove godine kućanstva u Hrvatskoj plaćat će plin po manjoj cijeni od sadašnje, najavila je to Hrvatska energetska regulatorna agencija koja je odredila nove maksimalne cijene plina za kućanstva i izračunala da će to u prosjeku značiti smanjenje godišnjeg troška od 5,60 do 196 kuna, ovisno o tome kolika je potrošnja po kućanstvu.


Hrvatska elektroprivreda, koja u veleprodaji opskrbljuje lokalne tvrtke, objavila je da će oni cijenu plina sniziti za 8,1 posto, što je više nego li je HERA propisala.

-Veseli nas što smo, zahvaljujući povoljnim kretanjima na tržištu plina, a
sagledavši utjecaj na projicirani poslovni rezultat HEP-a u idućem razdoblju, bili u mogućnosti odrediti nižu cijenu plina u odnosu na maksimalnu koju je postavila HERA- izjavio je predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.


Niža veleprodajna cijena plina trebala bi omogućiti opskrbljivačima da dodatno smanje prodajnu cijenu plina za kućanstva. I križevački distributer plina Radnik pridržavat će se uputa Hrvatske energetske regulatorne agencije, no još uvijek nema izračun za koliko će se smanjiti cijena plina kućanstvima u Križevcima.

sn/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!