Klub Kulture- Ana-Marija Smoljanec: "Kokošinjac"

Subota, 22. veljače u 19:30 h
Izložba
Galerija K2

22. veljače 2020. u 19:30 h u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. biti će otvorena izložba križevačke umjetnice i likovne pedagoginje Ane-Marije Smoljanec. Ovom izložbom otvara se četvrta izložbena sezona nezavisne galerije „K2“ u kojoj Udruga K.V.A.R.K. izvodi i prezentira programe povezane sa suvremenom umjetnošću i urbanom kulturom.

I ove godine, koja je ujedno i slavljenička godina u kojoj udruga obilježava dvadesetu godišnjicu neprekidnog rada, pripremljen je program sastavljen od niza izložbenih projekata renomiranih umjetnika mlađe generacije.

Ana-Marija Smoljanec predstaviti će se u Galeriji „K2“ slikarskom instalacijom pod nazivom „Kokošinjac“ u kojoj će predstaviti svoj recentni rad koji je prilagođen arhitekturi galerije. Postav ovog rada vođen je idejom autorice izraženom u nazivu projekta. Autorica u svojim radovima koristi zoomorfni motiv kokoši koji joj kroz različito likovno oblikovanje i preoblikovanje bojom, gestom i ekspresijom služi kako bi prenjela njena promišljanja o problematici svakodnevice i suvremenog društva, o odnosu urbanog i ruralnog, sela i grada, na papir ili platno.

„Priča o odrastanju i sazrijevanju Ana-Marije Smoljanec, slikarice ženskih boja i muškog crteža svjedočenje je o svojevrsnoj emancipaciji sela, alegorija koja nam otvara brojna društvena pitanja, a sve na obrascu od kojega se to ne bi očekivalo.“ – iz predgovora Igora Brešana.

Pratite nas na društvenim mrežama!