Kuda ide ovaj svijet? U krađi hrane uhvaćena gladna starica. Postoji mogućnost pokretanja privatne tužbe

Kako doznajemo iz Policijske postaje Bjelovar, ovog utorka, 04. veljače, poslijepodne, u Bjelovaru, u Ulici Andrije Hebranga, u trgovačkom centru, u krađi prehrambenih artikala zatečena je 71-godišnjakinja koja je u torbi pored blagajne prenijela nekoliko artikala (kruh, jogurt, banana i jabuka), ali ju je zatekao zaštitar koji joj je artikle oduzeo te pozvao policiju. 

Mi obični, mali ljudi, kako bismo održali korak sa stvarnošću, moramo biti naoružani znanjima i  vještinama kojima nas nitko nije učio. Živimo u toj nekoj strogoj disciplini gdje ćemo čim kročimo na ulicu naići na mnoge zakone koje možemo prekršiti i to kršenje moramo platiti. Znamo da, ne naučimo li sve o pravilima, možemo vrlo lako završiti bez imovine, bez posla, na ulici, s blokiranim računima.

Kao takvi, pitamo se kakvo je to društvo u kojem bilo tko, a pogotovo starija osoba iz bilo kojih razloga nema za jesti pa je prisiljena ukrasti. I zakon kaže da ona sa 65 godina više nije radno sposobna. Dakle, ili mora imati mirovinu od koje se tijekom mjeseca može prehraniti, platiti račune i ponekad si ponešto priuštiti za volju, što u Hrvatskoj kod više od polovine umirovljenika nije slučaj, ili joj treba omogućiti barem nekakvu pomoć da može preživjeti u ovom dobu. 

Čovjek koji krade kruh i mlijeko spada među kriminalce, pa se opet pitamo nije li sramotno da je osoba starije životne dobi prisiljena krasti? 

šv/radiokrizevci.hr

Fotografija je simbolična.

Pratite nas na društvenim mrežama!