Mirko Švenda ŽIGA – međimurski pjevač za portal Radija Križevci – Želja mi je nastupiti u Križevcima

Porazgovarali smo jučer s popularnim pjevačem Mirkom Švendom Žigom koji nam je izjavio što priprema:

“Trenutno sam završio jedan projekt koji sam nazvao “Čisto međimursko” gdje je 13 međimurskih narodnih pjesama na jedan specifičan, lagan način i gdje mogu pokazati sve kvalitete mog vokala. To nije CD nego se nalaze na sticku. Ja sam uvijek bio drugačiji od svih i prvi sam u Hrvatskoj koji izdaje nosač zvuka na sticku. Taj stick je upravo drugi dio suvenira koji sam nazvao “Čisto međimursko”. U tom suveniru imam pjenušavo vino Sibon, međimurski pjenušac  koje je svjetski priznato kao i svjetski priznate međimurske pjesme koje su uvrštene na kulturnu baštinu” – otkrio nam je Žiga. 

Kazao je da mu je želja nastupiti na manifestaciji u Križevcima:

“Nikako da se to desi, ali bio sam ovdje nedavno u hotelu sa “Gruntovčanima”. Publika je bila odlična . Križevci su dio Prigorja gdje ja volim dojti i biti s kolegama koji se bave glazbom. Križevci su i jedan poseban grad za koji sam vezan putem  Sportskih igara mladih.”

Planira Žiga ove godine nastupiti na četiri festivala. Kaže da su već četiri pjesme gotove.

“Šaljem ih na festivale gdje žiri baš ocjenjuje kvalitetu pjevanja i kvalitetu pjesme. Tu je još i nadopuna “Čistog međimurskog”, autorske pjesme  koje su za mene pisali razni autori, a i ja sam pisao te pjesme. Tu će biti 15 pjesama i album će biti gotov u jesen. Bit će tu onih 13 i još ovih 15 pjesama, dakle njih 28  i to je, kako bih rekao, veliki kup pjesama, sve na kajkavskom” – otkrio nam je popularni Žiga svoje planove. 

ji/radiokrizevci.hr  

Pratite nas na društvenim mrežama!