Modecu europski novac za rad s nadarenom djecom

Učitelji i nastavnici Osnovne škole Ljudevita Modeca od ove će godine dodatno raditi s nadarenim učenicima trećih razreda koji će svoje znanje pokazati i na međunarodnoj olimpijadi, predviđeno je to projektom koji je školi odobren ovih dana.
GiftedHUHR je projekt namijenjen djeci i zaposlenicima, nastavnicima i stručnom osoblju, triju škola i to Ljudevita Modeca kao glavnom partneru, te osnovnim školama iz Đurđevca i iz Nagykanizse. Sastoji se od 10 projektnih aktivnosti, onih osnovnih kao što su upravljanje projektom i promocija pa do nekoliko posebnih aktivnosti za svaku od dvije glavne ciljne skupine.

-Nastavnici i stručno osoblje škola, sedam sa svake škole, proći će kroz višetjednu stručnu edukaciju i dvije prekogranične radionice na temu darovite djece, od toga kako ih identificirati pa do toga kako pripremati radne materijale, raditi s darovitom djecom itd. Istovremeno, identificirana darovita djeca trećih razreda, 14 djece po školi, sudjelovat će na 10 radionica, ali i na dva prekogranična kampa i prekograničnoj olimpijadi u znanju- rekao nam je Boris Kuharić koji je pripremao projekt.


Osim toga, škole će dobiti sredstva za kupnju tehničke i didaktičke opreme te vodiče za rad s darovitom djecom.

-Postoje centri izvrsnosti koje je pokrenula Županija, ali tamo se radi s učenicima od petog razreda. Mi mislimo da je dobro početi ranije pa smo krenuli s ovim projektom- rekao nam je ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan.


Projekt je odobren iz programa prekogranične suradnje Hrvatska- Mađarska i njegova ukupna vrijednost je 196 tisuća eura. Križevačka škola od toga dobiva 66 tisuća eura za program koji bi trebao trajati 16 mjeseci. Početak rada s nadarenim učenicima očekuje se u naredna dva mjeseca.

sn/radiokrizevci.hr

Foto: OŠ “Ljudevita Modeca”

Pratite nas na društvenim mrežama!