Ovo su namirnice koje ne biste smjeli držati u frižideru

Popis namirnica nas je jako iznenadio…

Svi znamo da piletina i mliječne namirnice spadaju u hladnjak, no postoji nekoliko njih koje smo zasigurno gurnuli na hlađenje, a zapravo ne bismo smjeli.

Lubenica – prije nego što ih počnemo rezati, lubenicama će biti sasvim dobro izvan frižidera jer će tako zadržati više antioksidansa. Kad ih jednom razrežemo i na kraju spremimo u frižider, moramo ih pokriti kako ne bi upile miris ostale hrane.

Med – med se na hladnoći kristalizira i stvrdne, pa postaje vrlo kompliciran za korištenje.

Kava – ni mljevena, ni u zrncima, ne bi se smjela držati u frižideru jer joj vlaga nije najbolji prijatelj.

Tikvice – moraju ostati na hladnom, no od presudne je važnosti da se čuvaju na suhome, u suprotnome će početi truliti. Najbolje ih je omotati u papirnate ubruse i držati u podrumu ili u kuhinji.

Luk – postaje gnjecav ako ga režemo nakon što smo ga izvadili iz frižidera. U frižideru ga treba držati jedino nakon što ga već razrežemo, a onda, da spriječimo trulež, u plastičnom spremniku.

Maslinovo ulje – Maslinovo ulje voli tamu (zato se obično pakira u tamne boce), dok niske temperature mogu utjecati na njegovu gustoću, pa čak i okus pa s njime trebamo biti oprezni.

Svježe bilje – bosiljak, ružmarin i slično aromatično bilje trebalo bi se držati ili u vodi (poput cvijeća) ili na suhom. Ako se stavi na policu frižidera, upit će vlažnost.

Rajčica – rajčica u frižideru gubi okus i teksturu, pa postaje gnjecava i teško se reže.

Kečap – kad već razgovaramo o rajčicama… U kečapu ima octa koji je prirodni konzervans, pa držanje u frižideru nije ni potrebno.

Banane – ne samo da će im kora posmeđiti u frižideru, nego će usporiti proces sazrijevanja, pa ako ste ih kupili zelene, takve će dulje i ostati. (metro-portal)

Pratite nas na društvenim mrežama!