Rajn: Sportska dvorana i dovršetak atletske staze na vrhu su prioriteta ove vlasti

Gradnja sportske dvorane za osnovnu školu Ljudevita Modeca najveći je projekt u ovom mandatu i jasno da se nekima u oporbi ne sviđa kad se radi ono što se dugo odgađalo, rečeno je na konferenciji za medije uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na čijem je dnevnom redu donošenje odluke o davanju suglasnosti školi za pravo građenja te suglasnosti Križevačkom poduzetničkom centru za kreditno zaduženje za dvoranu.

-Mi nemamo vremena i nećemo odgađati i kockati se životima naše djece. Ove godine, sad je to jasno svima, krećemo u izgradnju dvorane. Naravno da boli kad se može napraviti školska sportska dvorana procijenjene vrijednosti 22 milijuna kuna, a prije nekoliko godina se baratalo duplo većim iznosima- rekao je gradonačelnik Mario Rajn.


Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović reagirao je na kritike bivšeg
gradonačelnika Branka Hrga i tvrdnje kako nema potrebe za kreditno
zaduživanje za dvoranu. Hrg je za prigorski.hr izjavio kako novim Zakonom o financiranju lokalne samouprave Grad Križevci ostvaruje značajna dodatna sredstva od države i pita se za što je utrošen taj novac.

-Velika većina tih novaca upravo prolazi kroz Upravni odjel za komunalno
gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša. Kroz taj odjel u ovoj će godini proći najviše novca u povijesti grada, čak 38,5 milijuna kuna, dok smo za vrijeme bivšeg gradonačelnika i njegovog vođenja grada kroz isti odjel bili na razini između 11 i 12 milijuna kuna- konkretan je bio predsjednik Gradskog vijeća.


Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević ponovio je razloge zbog kojih
Grad podiže kredit za tehničko vatrogasno vozilo, koje je neophodno za rad
križevačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

– Ljudi koji za sebe kažu da su 30 godina u vatrogastvu to bi trebali znati, a ne plašiti vatrogasce krivim informacijama- rekao je Martinčević.

Gradski vijećnici raspravljat će o osam točaka dnevnog reda među kojima je i donošenje odluke o prijenosu prava vlasništva zemljišta Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, na kojem Županija planira dograditi školsku zgradu, te zaključak o Akcijskom planu energetski i klimatski održivog razvoja grada.

sn/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!