Sportske igre mladih danas u Žabnu

Osnovna škola Grigor Vitez u Žabnu danas je domaćin Sportskih igara mladih i Coca-cola kupa, najvećeg turnira u malom nogometu u Europi. 

– Okupit ćemo više od 35 tisuća natjecatelja. Novost je da od ove godine imamo i turnire za djevojke. Naime, u suradnji s UEFA-om i njihovim predsjednikom koji je postao ambasador Sportskih igara mladih, odlučili smo promovirati ovaj sport i među djevojkama- rekla nam je glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih Tihana Butorac.

Osim nogometa koji je daleko najpopularniji sport na ovom natjecanju, u Žabnu se održao i turnir u šahu. Najuspješniji u svim sportovima bore se za plasman na državnoj završnici koja se već tradicionalno održava u kolovozu u Splitu. 

– Sljedeće natjecanje u sustavu Plazma sportskih igara mladih je u Križevcima. Naša turneja radosti održat će se u OŠ Ljudevita Modeca 6. ožujka gdje će se ekipe od prvog do četvrtog razreda boriti u graničaru i atletici- najavila je glasnogovornica.

Brojne učenike pozdravio je ravnatelj škole Tomislav Hanžeković, a natjecanje je otvorio zamjenik načelnika općine Manuel Marković.

sn/radiokrizevci.hr, vd/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!