Ulica puna stambenih zgrada, a nikad nije imala pješačku stazu

Nakon što je Grad prodao građevinske parcele u Posrednjem putu, odnosno produžetku Ulice Stjepana Radića do izlaza na Ulicu Marcela Kiepacha, već su izgrađene nove kuće, doveden plin, struja i telekomunikacije, no asfalta još nema. 

– Trenutačno se postavlja komunalna infrastruktura, a i dalje ulažemo kako bismo podigli standard našim građanima u centru grada. Nadamo se da će to postati nova građevinska zona- rekao je u emisiji na Radiju Križevci gradonačelnik Mario Rajn.

 Posebno je problematičan početak ulice, odmah iza hotela, u kojem se nalaze stambene zgrade. Ondje nema pješačke staze ni uređenih i obilježenih parkirališnih mjesta čak niti za stanare, a kamoli za građane koji se tamo dolaze parkirati kako bi izbjegli plaćanje. Uređenje ulice najavljivalo se u više navrata, no nikad nije pronađeno rješenje koje bi zadovoljilo i stanare i prometne stručnjake i vlasnike garaža koje se nalaze tik uz cestu.

– Imamo u planu urediti čitavu ulicu, vjerojatno će to biti u dvije faze. Predviđeno je da se uređuje prometnica, pješačka staza i parkirališna mjesta, no prije toga treba riješiti vodno-komunalnu infrastrukturu – rekao je gradonačelnik. 

Unazad nekoliko godina broj automobila u Radićevoj je porastao, sve je više i pješaka jer onuda osim stanara prolaze i učenici Srednje škole Ivan Seljanec, a svi hodaju cestom jer pločnik nikad nije napravljen.

sn/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!