Vijećnici HDS-a tražili dopunu dnevnog reda zbog objave na Facebooku

Prva ovogodišnja sjednica Gradskoga vijeća počela je zahtjevom HDS-a za dopunom dnevnog reda. Vijećnik Denis Maksić tražio je rebalans proračuna i to  zbog teksta na portalu prigorski.hr koji je prenio objavu Branka Hrga koji je na svome Facebook profilu napisao da je projekt aglomeracije Križevci dobio završno odobrenje. 

– Imate li pripremljene materijale za raspravu?- pitao je HDS-ovce predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović uz objašnjenje kako je uz zahtjev za dopunu dnevnog reda potrebno priložiti i materijale. 

Budući da vijećnici nisu imali spremne materijale, točka nije stavljena na dnevni red. Osim toga, gradonačelnik Mario Rajn vijećnike je obavijestio kako Grad nije dobio nikakvu službenu informaciju o potpisivanju aglomeracije. 

Jedina rasprava povela se oko 7. i 8. točke dnevnog reda koje su se odnosile na davanje suglasnosti za zaduženje Križevačkom poduzetničkom centru za sportsku dvoranu OŠ Ljudevita Modeca te Javnoj vatrogasnoj postrojbi za kupnju tehničkog vozila.

Vijećnika Marijana Vukovića zanimalo je zašto se za izgradnju dvorane zadužuje KPC, a ne Grad. 

– Puno toga je plasirano u medijski prostor, moram reći da je KPC tvrtka koju je osnovao Grad i ona je registrirana za upravljanje objektima, i upravo upravlja nekim nekretninama. Opravdanost zaduživanja preko KPC-a je prihvatljiva, to je provjereno i s Ministarstvom financija. Budući da će dio termina biti i komercijalan, mislimo da se Grad ne treba baviti najmom dvorane, nego to može raditi onaj koji njome upravlja- rekao je Rajn.

Vijećnik HDZ-a Stjepan Peršin dao je punu podršku projektu i namjeri da škola napokon dobije sportsku dvoranu, a SDP-ov Ivan Majdak rekao je da je došlo vrijeme da se počne raditi nešto za djecu, a ne da se grade trgovi.

– Iznenađuju me napisi koji dovode u pitanje izvođenje ovog projekta, a žao mi je i da se saborska govornica neprimjereno koristi za obračunavanje s političkim neistomišljenicima u Križevcima. Do sada nisam čuo niti jednog zastupnika da tamo tako govori protiv svog grada, a s druge strane se preko jednog portala hvali kako radi za boljitak ovog grada- oštar je bio Majdak.

Vijećnici su uz 15 glasova za i dva suzdržana donijeli odluku o suglasnosti za zaduživanje za izgradnju dvorane. U raspravi oko kupnje vatrogasnog vozila uglavnom su se čuli argumenti koji su već objavljivani u medijima i odluka je donesena uz 16 glasova za i jedan, onaj Marijana Vukovića, protiv.

Na kraju sjednice vijećnici su minutom šutnje odali počast nedavno preminulom počasnom građaninu Križevaca maestru Vladimiru Kranjčeviću.

sn/radiokrizevci.hr

Foto: Arhiva RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!