Vozač osobnog automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 2,17 promila

Tijekom vikenda, od 14. do 17. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s dvije ozlijeđene osobe. Greške vozača koje su dovele do događanja prometnih nesreća bile su nepropisna vožnja unazad (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2) i nepropisno kretanje kolnikom (1).
Jedan vozač pod utjecajem alkohola, radi nedovoljne udaljenosti od desnog ruba kolnika, izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je mladi vozač poradi nedovoljne udaljenosti od desnog ruba kolnika.

Tijekom vikenda ukupno su utvrđena 194 prometna prekršaja od kojih 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 100 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, a dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su prekršitelji kažnjeni visokim novčanim kaznama.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 15.veljače, u 21.16 sati, na državnoj cesti broj 41, u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 134 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 16. veljače, u 14.10 sati u Ulici Mire Bano u Starigradu, kod 56 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Ističemo i 40 – godišnjeg vozača koji je u subotu, 15. veljače, u 3.10 sati, na cesti Virje – Đurđevac, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,13 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač nije koristio sigurnosni pojas. Isti je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 12.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima b kategorije tri mjeseca.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja nisu bili zatečeni recidivisti. Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (0,0 do 0,50 g/kg – 1, 1,00 do 1,50 g/kg – 2). Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđen je u subotu, 15. veljače, u 1.40 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Koprivnici, kod 21-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila upravljao osobnim automobilom. Mladi vozači sankcionirani su i radi nepoštivanja prometnog znaka (3), nekorištenja sigurnosnog pojasa (2), isteka važenja vozačke dozvole (1), nepropisnog kretanja kolnikom (1), naglog povećanja brzine prilikom kretanja iz mjesta na način da je postignuta gornja granica dopuštenog broja okretaja motora odnosno da je došlo do proklizavanja kotača (1) i nepropisnog korištenja mobitela (1).

Pratite nas na društvenim mrežama!