Zatvorena Godina Katedralnog zbora u povodu 10. obljetnice postojanja: pjevaju Bogu na slavu, a ljudima na radost i veselje

Molebenom presvetoj Bogorodici koji su služili monsinjor Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije i katedralni župnik i protojerej stavrofor otac Mihajlo Simunović u Grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice te prigodnim programom, sinoć je zatvorena Godina Katedralnog pjevačkog zbora u povodu 10. obljetnice njegovog postojanja.

Na početku svečanosti prisutni su minutom šutnje odali počast počasnom članu Katedralnog pjevačkog zbora i počasnom građaninu Križevaca maestru Vladimiru Kranjčeviću, a zatim je održan prigodni program u velikoj dvorani u dvorištu biskupske rezidencije.
Protojerej stavrofor i katedralni župnik, otac Mihajlo Simunović kazao je da zbor pjeva liturgije u Katedrali za značajne blagdane i svetkovine, ide na pozive, hodočašće u Hrvatskoj i inozemstvu. Zahvalio je svim pjevačima, onima koji ih podupiru, posebno pjevačima članovima Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” s kojima surađuju.

Monsinjor Milan Stipić, apostolski upravitelj Križevačke eparhije i prvi počasni član Katedralnog pjevačkog zbora kazao je članovima zbora:
“To što vi radite oplemenjuje našu Katedralu, liturgiju, našu eparhiju i duhovni život ovog kraja. I ova godina je pred nama, imamo puno planova, da ovaj veliki trud koji ulažete pokazujete i dalje” – kazao je i zahvalio u svoje i ime svih vjernika te poželio puno uspjeha u narednim godinama.
“Radujem se suradnji s vama, a posebnu zahvalnost bih iskazao dirigentu, maestru Ozrenu Bogdanoviću koji je puno truda uložio sa svim pjevačima i župniku, ocu Mihajlu koji uvijek otvara vrata emocionalno, duhovno, svojim pristupom, otvorenošću, jednostavnošću i načinom kako pristupa ljudima” – dodao je msgr. Milan Stipić.

Dirigent Katedralnog pjevačkog zbora Ozren Bogdanović podsjetio je na rad zbora kroz 10 godina:
“Od Ukrajine, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Italije, Bosne i Hercegovine, Makedonije do Hrvatske: od Slavonije, preko Međimurja, Zagreba, Istre, Dalmacije, pa sve prema Dubrovniku. Sve smo to obišli zahvaljujući našoj dobroj volji, onima koji su prepoznavali naš rad i zahvaljujući dobrim ljudima koji su svojim doprinosom željeli pomoći zboru da svoja putovanja ostvari, a ujedno se s nama i družiti. Da nije bilo svih vas, ne bi bilo ni nas. Uvijek imamo kome pjevati, dragome Bogu na svetoj liturgiji i pred vama. Ja volim reći: Katedralnom zboru misija je pjevati Bogu na slavu, a ljudima na radost i veselje. Nadam se da smo to u ovih 10 godina ostvarili” – rekao je Ozren Bogdanović i zahvalio svima na suradnji i pomoći.

Prikazan je i film, odnosno projekcija fotografija o Katedralnom pjevačkom zboru Križevci i njegovim nastupima te je zbor održao i kraći nastup. Program je vodio Ottone Novosel Franz.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!