Župan održao tradicionalni prijem za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja županije

U Obrtničkoj školi Koprivnica u četvrtak, 13. veljače župan Darko Koren
održao je tradicionalni prijem za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s
područja Koprivničko-križevačke županije kako bi im zahvalio na
dosadašnjoj suradnji. Prijemu su uz ravnatelje prisustvovali i predsjednik
Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Službe ureda župana Melita
Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije,
proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Kao domaćin, prisutnim sudionicima prijema uvodno se obratio ravnatelj
Obrtničke škole Zlatko Martić koji je zahvalio županu što svake godine
okuplja ravnatelje koji imaju priliku uz neformalno druženje razmijeniti
iskustva koja će pomoći unaprjeđenju upravljačkog segmenta školskih
ustanova kojima su na čelu.

Župan je zahvalio ravnateljima na odazivu te istaknuo zadovoljstvo što je
suradnja između škola i Županija svih ovih godina konstruktivna i na
zavidnoj razini. „Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata našeg društva u kojem i Županija ima veliku ulogu skrbeći u sadržaju i obuhvatu za cjelokupni obrazovni sustav u skladu s ovlastima i mogućnostima. Drago mi je čuti pozitivne odjeke s terena u pogledu vaših iskazanih ambicija za napredak, bilo da se radi o materijalnom ili edukativnom segmentu. U ovoj i sljedećoj godini, koje promatramo kao godine investicija u obrazovni sustav, zacrtali smo ambiciozan plan izgradnje pet školskih dvorana u školama koje nemaju riješeno to važno pitanje. Vjerujemo kako ćemo u idućih godinu i pol dana plan i realizirati na zadovoljstvo učenika, ali i stanovnika općina koje će koristiti te prostore. Nastojimo na racionalan i optimalan način razmišljati o svim razvojnim pitanjima našeg obrazovnog sustava i siguran sam kako ćemo ga učiniti još boljim. Drago mi je što su s nama i ravnatelji škola čiji su osnivači gradovi, a vaš velik odaziv pokazuje kako ovakvi susreti imaju smisla te će nam biti dodatni motiv za bolju komunikaciju i suradnju“, naglasio je župan te pohvalio ravnatelje za odgovorno obnašanje funkcija.

U ime ravnatelja obratila se voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola i ravnateljica Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac Mirjana Bazijanec koja je zahvalila Županiji i suradnicima na organizaciji prijema. „Dolazak ravnatelja u ovom velikom broju ukazuje na zahvalnost za sve ono što Županija čini za osnovne i srednje škole. Suradnja na najvišoj razini traje svih ovih godina i drago nam je što imamo priliku pokazati da smo spremni međusobno kvalitteno surađivati što je važno za razvoj škola i obrazovnog sustava. Vjerujem da se svi trudimo kako bi i u ovoj školskoj godini u kojoj je krenula provedba obrazovne reforme bili još bolji“, kazala je ravnateljica Bazijanec.

Nakon uvodnih govora uslijedio je domjenak na kojem su prezentirana
znanja i vještine učenika kuhara, slastičara i konobara koji su pokazali što su sve uz svoje mentore naučili u sklopu nastavnog plana i programa.

Pratite nas na društvenim mrežama!