Beroš: U Hrvatskoj od ukupno 251 testirane osobe, do sinoć u 23:00 sati 10 je pozitivnih, od kojih u Zagrebu tri, pet u Rijeci te dva u Varaždinu

Ministar Zdravstva Vili Beroš na današnjoj 210. sjednici Vlade RH iznio je Informaciju o aktualnom stanju, poduzetim mjerama te preporukama koje se odnose na suzbijanje koronavirusa u Republici Hrvatskoj. Izvijestio je da je u svijetu 95 484 oboljelih, od kojih je 15 054 izvan Kine. U Europi je 4 370 oboljelih, od kojih 114 smrtnih slučajeva.

U Hrvatskoj od ukupno 251 testirane osobe, do sinoć u 23:00 sati 10 je pozitivnih, od kojih u Zagrebu tri, pet u Rijeci te dva u Varaždinu.

„Ova epidemiološka slika je obećavajuća i zadovoljavajuća iz razloga što se radi o samo tri žarišta“, ocijenio je Beroš.

Podsjetio je da su kontakti oboljelih zahvaljujući radu epidemiološke službe brzo detektirani i stavljeni pod nadzor.

„Postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranih je 3,98 posto“, izvijestio je.

Napomenuo je da Stožer civilne zaštite svakodnevno održava sastanke. „Upućuju se stroge preporuke ustanovama i privatnim zdravstvenim djelatnicima da u idućih mjesec dana odgode pružanje usluga zdravstvenog turizma osobama s područja zahvaćenih koronavirusom“, naglasio je i dodao da je ujedno upućen apel svim osobama koje su boravile na područjima zahvaćenim koronavirusom da u interesu javnog zdravstva ne odlaze na javna okupljanja.

Vlada RH

Foto: screenshoot

Pratite nas na društvenim mrežama!