Culture Shock odgođen do rujna

Iz križevačke udruge P.O.I.N.T. kao organizatora 16. Culture Shock Festivala obavještavaju da su, sukladno Zaključku o javnim okupljanjima na području Grada Križevaca u vrijeme provođenja mjera zaštite od širenja koronavirusa, koji je jučer donio Stožer civilne zaštite Grada Križevaca, donijeli odluku o odgodi festivalskog programa do rujna ove godine.

– Iako je bogat festivalski program, koji uključuje dvadeset događaja i tridesetak izvođača na čak osam lokacija u Križevcima već pomno isplaniran, odluku donosimo imajući na umu prvenstveno zaštitu zdravlja građana Križevaca i naših sudionika, posjetitelja, izvođača, partnera, sponzora i volontera, kako bismo rizik od širenja bolesti koja se prenosi kapljičnim putem sveli na najmanju moguću mjeru- rekli su iz P.O.I.N.T.-a.

Ovogodišnje izdanje festivala ipak će održati i to, kako najavljuju organizatori, u rujnu.

– Nastavit ćemo njegovati praksu proisteklu u proteklih desetljeće i pol, kroz koje se Culture Shock Festival pokazao kao uspješan praktični primjer inovativnih načina približavanja raznovrsnih kulturnih i obrazovnih sadržaja lokalnoj i široj publici, koji pomažu u boljem razumijevanju suvremenosti- objavili su organizatori na portalu krizevci.info.

sn/ foto CS

Pratite nas na društvenim mrežama!